Legalább száz dobozban a trafikpályázati dokumentáció – fotók

Legalább száz dobozban a trafikpályázati dokumentáció – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Demokratikus Koalíció kiperelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól az összes trafikpályázat értékelési lapját és a települési értékelési jegyzőkönyveket, a dokumentumokat a múlt héten vették át. A párt most az újságírók rendelkezésére bocsátotta a papírokat. A dokumentumok száznál is több dobozt töltenek meg.

A mai napon a Demokratikus Koalíció (DK) az újságíróknak tanulmányozásra rendelkezésre bocsátotta a trafikpályázatok értékelési lapjait és a települési értékelési jegyzőkönyveket. A párt a dokumentumokat kiperelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM), a minisztérium ugyanakkor csak papíralapon adta ki az iratokat számukra, illetve 25 millió forintot kértek volna a másolatokért.

©

A NFM az ügy kapcsán közölte, a tárca eleget tett a dohánykoncessziós pályázatok kapcsán indított per ítéletében foglalt kötelezettségeinek azzal, hogy pénteken átadták a Demokratikus Koalíciónak a párt által kért dokumentumokat. A közleményben arra is kitértek, hogy a minisztérium egyoldalúan lemondott a másolás felperest terhelő költségének megfizettetéséről is, vagyis a DK-nak nem kell kifizetnie a 25 millió forintos másolási költséget.

©