Megint blokkolt egy fogadási oldalt a NAV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Újabb online fogadási oldalt blokkolt a NAV, amely most a ladbrokes.com oldal hozzáférhetetlenné tételét rendelte el.

Elérhetetlenné vált a ladbrokes.com fogadási oldal a magyarországi felhasználók számára. A portálon egy üzenet fogadja a játékosokat, amely szerint a NAV rendelte el a blokkolást 90 napra tiltott szerencsejáték szervezés miatt.

Korábban a NAV már több más online fogadási oldalt is blokkolt hasonló okok miatt, az adóhatóság listáján jelenleg 17 letiltott portál szerepel.

Az adóhatóság korábban azt közölte, hogy a Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervezőnél mindenki saját kockázatára játszhat. Bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni a játékból vagy fogadásból eredő követelést, kivéve, ha a játékot vagy fogadást hatósági engedély alapján bonyolítják le. Ezért ezeken az oldalakon nem érdemes számlát nyitni, illetve aki számlával rendelkezik, annak ajánlatos felvennie a rajta található összeget.

A távszerencsejáték legális szervezésére vonatkozó főbb jogszabály szerint távszerencsejáték a sportfogadás, a kártyajáték vagy a kaszinójáték, ha azt hírközlő eszköz és rendszer útján szervezik, amelyhez az állami adóhatóság engedélye szükséges. Az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságnak vagy az állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezetnek legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkeznie.