70 ezer új munkahely jöhet létre egy bezárt görög repülőtér helyén

70 ezer új munkahely jöhet létre egy bezárt görög repülőtér helyén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A görög főváros régi, már bezárt repülőterének helyén hatalmas ingatlanberuházás kezdődik, hosszú távon mintegy 70 ezer ember kaphat majd munkát a területen, illetve a projekthez kapcsolódóan.

Az athéni IOBE intézet becslése szerint hosszú távon mintegy 70 ezer új munkahely jöhet létre azzal, hogy a görög főváros használaton kívüli, már bezárt régi repülőterén hatalmas ingatlanfejlesztés kezdődik – írja a Kathimerini görög lap angol nyelvű kiadása. Az intézet tanulmánya kiemeli, hogy az Elliniko-projekttel olyan nagy területeket vonnak hasznosítás alá, melyek jelenleg kihasználatlanok. A projekt hozzájárul majd a görög GDP növeléséhez – 2016 és 2031 között a görög gazdasági teljesítményét 1,5 százalékkal dobhatja meg a beruházás –, illetve ahhoz is, hogy a terület globális turisztikai desztinációvá váljon.

Az Elliniko területén található repülőtér 2001-ben került bezárásra, azóta a görög fővároshoz közeli igen értékes terület jelentős része kihasználatlanul hevert. A területet végül kínai és arab befektetők támogatásával fogják revitalizálni 8 milliárd euró értékben. A hatalmas területen épül egy hatalmas park, valamint turisztikai, kereskedelmi és lakóházakat húznak fel.