Itt a villanykörte, ami távol tartja a betörőket

Itt a villanykörte, ami távol tartja a betörőket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bármilyen otthoni lámpába becsavarható és nem csak a betörőt riasztja el, de pénzt is spórol az okosizzó.

A legtöbb riasztórendszer, ahelyett, hogy nyugalommal töltené el az ingatlantulajdonosokat, állandó stresszforrást jelent a téves riasztások és a szolgáltatás havidíja miatt legalábbis a BeON Burglar okosvillanykörte tervezői szerint. Ezért előálltak az elképzeléssel, miszerint a betolakodókat leginkább az tartja távol, ha megteremtjük az „élő ház” illúzióját, vagyis a betörőben azt a benyomást keltjük, mintha otthon lenne valaki. Erre szolgál a BeON Burglar Deterrent. A ledes villanykörték megtanulják, hogy a lakásban vagy házban élők mikor és mennyi ideig szokták felkapcsolni a lámpát, így a család távolléte esetén a rendszer képes szimulálni azt, mintha emberek tartózkodnának a házban, ami a tervezők elképzelése szerint megfutamítja a kertek alatt ólálkodó betörőt. A lámpák összeköthetőek a csengővel, így miután a feltételezett rabló becsönget, hogy megbizonyosodjon a lakók távolétéről, a rendszer szimulálja, mintha valaki éjjel az egyik szobától az ajtóhoz vezető úton végig felkapcsolná a lámpákat.

A termék evolúciója az első prototípustól, az utolsóig
©

Ez a biztonsági funkció, mindössze egy gombnyomással aktiválható telefonon keresztül, - bluetooth kapcsolattal - akár házon kívülről is. Az izzókba akkumulátor is van, így egy ideig áramszünet idején is világítanak. A körte szabályozható úgy, hogy derengő éjjeli fényt biztosítson, így lefekvéskor még elég fényt ad míg visszavonulunk a hálószobába, a füstdetektor riasztását érzékelve pedig felkapcsol. A BeON Burglar Deterrentre villanykörte első darabjai jövő tavasszal érkezhetnek, amennyiben a tervezők által a közösségi finanszírozási oldalon indított kampány sikerrel zárul, ugyanis az első szériát, az itt összegyűjtött tőkéből szeretnék legyártani. A vezérelhető izzókból három darabot 239 dolláros, vagyis hatvanezer forintos áron lehet megrendelni, ami csak addig hangzik soknak, amíg össze nem hasonlítjuk a jelenlegi riasztórendszer költségeivel.

Keressük a legjobb kisvállalkozói honlapot! Pályázzon jól működő honlapjával, részletekről itt olvashat, a pályázati űrlapot pedig itt találja.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!