Bezárhatja veszteséges boltjait a magyar Tesco?

Bezárhatja veszteséges boltjait a magyar Tesco?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bezárhatja veszteséges üzleteit a magyarországi Tesco. A Magyar Nemzet úgy értesült, 10-12 vidéki egységre kerülhet lakat.

Veszteséges üzleteinek bezárását tervezi a magyarországi Tesco áruházlánc még idén – írja a szerdai Magyar Nemzet. A lap a vállalat belső köreiből származó értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj milliárdos terhe miatt készülő intézkedés 500-600 dolgozó megélhetését veszélyeztetheti (10-12 vidéki üzlet zárhat be).

A Magyar Nemzet szerint olyan városokban lehet szó bezárásról, ahol nem csupán egy Tesco üzemel, hanem a közelben található a lánc másik, nagyobb látogatottságú egysége is. A lap szerint a megemelkedett adóterhek, illetve a vasárnapi boltbezárás miatt veszteségeket úgy akarja lefaragni a Tesco, hogy azokat a jórészt vidéki, lakóházak közelében épített boltjait zárná be, amellyel nem feltétlenül veszítenének vásárlói kört, mert nagyobb alapterületű hipermarketjeik pár kilométerrel arrébb találhatóak. A boltok bezárásával csökkenthető lenne az árbevétel, így az élelmiszerlánc-felügyeleti díj is (az ugyanis az árbevételen alapul).

A lap szerint eközben a jövő hét elejére egyeztetésre hívták a Tesco körülbelül húszezer magyar dolgozóját képviselő mindkét munkavállalói szakszervezetet, azzal a céllal, hogy bejelentsék a 2015 első negyedévében tervezett üzletpolitikai lépéseket.