Végrehajtás alá került Tiborcz egyik cége

Végrehajtás alá került Tiborcz egyik cége

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem is először lépett a NAV a Tiborcz család több tagjának tulajdonában álló csabdi cég ellen.

Végrehajtást rendelt el a Fejér megyei NAV 2016 tavaszán a miniszterelnök vejének a résztulajdonában álló ES Hungary Kft. ellen – adta hírül a szerdai Népszava.

A cégpapírokba került bejegyzésből nem derült ki, hogy Tiborcz István cége ellen miért intézkedett a hátralékkezelési osztály, illetve hogy mennyi pénzzel tartozik az államnak.

A cégpapírok szerint három éve már került ilyen helyzetbe a csabdi székhelyű vállalkozás, amelyben egyébként a Tiborcz család több tagja benne van. Tiborcz István édesapja, Tiborcz Sándor, illetve testvérei, Eszter és Péter is tulajdonos a cégben.

A vállalkozásról akkor írtak sokat, amikor 2014-ben ismeretlenek rengeteg fát vágtak ki a Tiborcz-birtok szomszédságában anélkül, hogy erről szóltak volna az erdő tulajdonosainak és az erdészeti igazgatóságnak. Kiderült, hogy a faszállításhoz használt traktor az ES Kft.-é volt. A természetkárosítás miatt indult eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda egy idő után megszüntette, a falopás miatt elrendelt nyomozást pedig felfüggesztették.

A szakmai, tudományos és műszaki tevékenységet folytató vállalkozás 2015-ben 39,4 millió forintos forgalommal zárta az évet a 2014-es 30,09 millió után. A mérleg szerinti nyereség 2015-ben 8,6 millió, míg 2014-ben még -4,2 millió forint volt.

Hozzászólások