Stadler visszatér és új tervei vannak

Stadler visszatér és új tervei vannak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Óriási tervei vannak az akasztói vállalkozónak, akinek a futball után a savanyúság lehet a kitörési pont, de titkolózik, hogy mások ne kotorásszanak ott, ahol ő van - írja a Magyar Nemzet. A lap tudósítói a juhászból lett mágnás egyik közönségtalálkozóján jártak, s ott szólaltatták meg az örökmozgó üzletembert, aki korábban különféle gazdasági bűncselekmények miatt összesen több mint tíz évet raboskodó akasztói vállalkozó, aki éppen saját közönségtalálkozójára érkezett.

Én voltam az első stadionépítő, de meg is kaptam érte a „jutalmamat” - mondta Stadler, aki - ha zöld utat kap vállalkozásához -  egyből 50 embernek ad munkalehetőséget. "Ha nem, akkor csukjanak be rögtön!" - tette hozzá.
– Ha elindulok egy úton, szeretek azon végigmenni – indokolta a Magyar Nemzetnek, miért szabadult ki juhászéletéből és csapott bele a fociba, majd építette fel a Stadler FC-t, amely 1994-ben az NB II Keleti csoportjának győzteseként négy esztendőre jegyet váltott az élvonalban, adva a magyar focinak például Igor Nyicsenkót vagy Dragóner Attilát. Előbbi futballistáról elmondta, hogy a szíve csücske volt, utóbbiról pedig, hogy ingyen dobta utána Komora Imre a Honvéd ifiből.

A „mi lett volna, ha” kérdéskörben kitért rá, hogy kevésen múlt az ő Fradi-elnöksége, ez esetben biztos, hogy megúszta volna a börtönt, ahol egyébként mindenkivel jóban volt, sőt még ő védett meg másokat, amennyire tudott. Felelevenítette azt a történetet is, miszerint az ukrán aranylabdás Andrij Sevcsenko is majdnem Akasztón landolt annak idején, csakhogy az APEH közbeszólt…

Stadler, még a pere idején
©

Érték is sérelmek, miután a törvény lekapcsolta őt – vagyis pont azok, akiket a kilencvenes években segített –, például nagy értékű festményt lopott el tőle egy bizonyos Dózsa László és Balla László is, de vannak követelései még más irányokban. E témában még bőbeszédű is volt, nem úgy, mint volt feleségével, Sáfrány Máriával kapcsolatban, akit – mint mondta – soha nem hagyott el, az asszony mégis „összeszűrte a levet” mással, akinek a börtönből Stadler üzent: ne merje elhagyni Sáfrányt – na, ekkor kapott még 9 évet Stadler, aki máig reménykedik benne, hogy megtalálja az igazit. Ha egy 18 éves hölgy lenne az, akkor akár azzal a gondolattal is eljátszana, hogy az ő nevére írja a stadiont.
A fociba egyébként még egyszer belevágna, ha lenne pénze, de még A Stadler-story című, ötödik kiadványánál járó könyvsorozat bevételét is a stadion megnyitására akarja fordítani.