Női vállalkozást csinálna Weinstein cégéből az arra pályázó üzletasszony

Női vállalkozást csinálna Weinstein cégéből az arra pályázó üzletasszony

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy üzletasszony megvenné a szexuális zaklatási botrányba belebukott producer cégét, és a Weinstein-fivérek kivételével minden dolgozót megtartana.

Egy amerikai üzletasszony tette az első ajánlatot a Weinstein Company produkciós cég megvásárlására. Maria Contreras-Sweet az Obama-adminisztráció idején a kisvállalkozásokért felelős hivatal vezetője volt, most pedig nők vezetésével akarja életben tartani a vállalatot, amit a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein a fivérével alapított – jelentette a Wall Street Journal.

Az amerikai napilap birtokába jutott az a levél, amelyet Contreras-Sweet a cég igazgatótanácsának küldött. A levelet november 8-án keltezték, a vételi ajánlat összegét nem tartalmazza. A pénzügyi befektetők kilétét sem ismerteti, de a többségük nő – írta a lap.

A produkciós cég folytathatná tevékenységét és mind a 157 alkalmazottját megtartanák. A két társelnöknek, a Weinstein-fivéreknek azonban távozniuk kellene.

Levelében Contreras-Sweet arról írt, hogy "mély hatást gyakoroltak rá a közelmúltban feltártak", és a "cég átszervezése egy nők vezette vállalkozássá inspiráció lenne az iparág számára, és egy új modellt jelentene arra, hogy lehet egy szórakoztatóipari vállalat sikeres, miközben méltósággal és tisztelettel bánik alkalmazottaival".

Annak a reményének adott hangot, hogy a többségében nők alkotta igazgatótanács megváltoztatja a cég nevét. Ígéretet tett arra, hogy létrehoznak egy pénzügyi alapot, az elbocsátott társelnök, Harvey Weinstein áldozatainak, és mediátorok segítenék a peres ügyek elrendezését.

A WSJ úgy tudja, hogy a Weinstein-cég megvásárlását mérlegelte az A&E Networks, a Lions Gate Entertainment Corp. és a Metro-Goldwyn-Mayer Inc. A vállalat tárgyal a Colony Capital alapkezelővel, de nem jutottak eddig egyezségre. Utóbbi azonnali tőkeinjekciót ígért a produkciós cégnek.

A Weinstein Co. október elején azonnali hatállyal elbocsátotta társelnökét, Harvey Weinsteint, akit szexuális zaklatással és erőszakkal vádoltak meg többen. A Weinstein-fivérek 2005-ben hozták létre a Weinstein Co. produkciós vállalatukat.