szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégsem lesz kötelező a Cégkaput használni januártól, hiába volt úgy, hogy az új évben már minden ügyintézést azon keresztül kell lebonyolítani.

Nem lesz kötelező a Cégkaput használni januártól – közölte a NAV. Mint írták, a cél „a cégkapura történő zökkenőmentes átállás érdekében” kellő felkészülési időt biztosítani a cégeknek. Egy átmeneti időszak kezdődik januártól – arról nem írtak, hogy meddig tart – így a cégek jövőre is a képviselőik ügyfélkapus tárhelyén keresztül kommunikálhatnak a NAV-val.

Pedig a cégeknek lett volna idejük felkészülni a változásokra, ha korábban szólnak nekik, hogy mi lesz a teendőjük. A Cégkapura – amely gyakorlatilag a vállalkozások új online kommunikációs platformja lenne, amelyen minden ügyintézésüket végezhetik – augusztus 31-ig kellett regisztrálni, mostanáig pedig úgy volt, hogy 2018. január 1-jétől kötelező lesz a használata. Ehhez képest amikor a regisztrációs határidő előtt egy nappal megnéztük az oldalt, még gyakorlatilag semmire sem lehetett használni. Az Index pedig egy hete írt arról, hogy hiába jó a technológia, az érintetteknek még fogalmuk sincs arról, hogy melyik hatóság miként tervezi az ügyintézést az átállás után.

A képviseleti jogosultságok változatlanok maradnak az új évtől, azokat nem kell újra bejelenteni. A NAV kizárólag az adózótól cégkapun keresztül érkezett ügyekben küldi a válaszüzenetet a cégkapun keresztül, minden más esetben az ügyfélkaput használja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
286 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

286 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

Itt a raktárkoncertes zenekarok listája

Itt a raktárkoncertes zenekarok listája

Budapesten is lesz növényekkel beültetett buszmegálló

Budapesten is lesz növényekkel beültetett buszmegálló