szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Trehány volt a Millenáris gazdálkodása 2012-15 között, mit tesz isten, ekkor épp Orbán Viktor egykori iskolatársa állt az intézmény élén.

Megvizsgálta a Millenáris Nkht. 2012-15 közötti gazdálkodását és vagyongazdálkodását az ÁSZ, és kijelentette: az nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A társaság szervezeti és működési folyamatai, belső szabályozottsága kockázatot hordozott a beruházás elszámoltathatóságának biztosítása szempontjából, fogalmaz a közlemény. 2012 és 2015 között a társaság gazdálkodásának szabályozottsága a számlarend, az értékelési szabályzat és az önköltségszámítás rendjére vonatkozó szabályzat hiánya, a számviteli politika hiányosságai és a hiányos leltározási szabályzat miatt nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A Millenáris NKft. működésének szabályozottsága 2016-ban javult, de számlarenddel és közbeszerzési szabályzattal az ellenőrzött időszakban nem rendelkezett.

Elég kemény szavak. A Millenárist ebben az időszakban az az Incze Zsolt vezette, aki Orbán Viktor iskolatársa volt, és az első Orbán-kormány idején rögtön bekerlt a Paksi Atomerőmű felügyelőbizottságába, ahogy a 444 cikke felidézi. 2010 után pedig a Millenáris élére helyezték, itt 2012 után meredek zuhanásba kezdett a árbevétel, és az egymilliárdos nyereség 86 milliós veszteségbe fordult. Inczétől 2016-ban szabadult meg az állam.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nem innen indulna Tenerifére járat” – vidéki repterek fejlesztéséért bolondul a kormány

„Nem innen indulna Tenerifére járat” – vidéki repterek fejlesztéséért bolondul a kormány

Ismét visszatér a kánikula

Ismét visszatér a kánikula

Mint egy porszívó: ventilátort kapott a hátára a legújabb hipersportkocsi

Mint egy porszívó: ventilátort kapott a hátára a legújabb hipersportkocsi