szerző:
hvg.hu

Sportpályákat újítanak fel, és rendezik a területet, közel egymilliárdos a beruházás.

Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a cége újítja fel a szombathelyi Sportligetet – írja a Nyugat.hu.

A lap azt írja, tavaly novemberben derült ki, hogy a Sportliget felújítására kiírt közbeszerzést 1,155 milliárd forintos ajánlatával nyerte el a Homlok Zrt., amely részvényeinek többsége a Properitus Vagyonkezelő Kft. tulajdonában van, ez a kft. pedig Homlok Zsolté és feleségéé, Homlok-Mészáros Ágnesé, vagyis Mészáros Lőrinc lányáé. A cég székhelye Nagysimonyiban van, miközben mindkét tulajdonosnak Felcsúton van bejelentett lakhelye.

A Homlok Zrt. közleménye alapján a lap most azt írja, a Sportliget felújítására nettó 730,77 millió forintot szánnak, ehhez jön az Aranypatak új gyalogoshídjának megépítése nettó 27,2 millió forintért, a beruházás pedig így elvileg összesen bruttó 962,5 millió forintba fog kerülni, vagyis a közbeszerzési eljárásban szereplő összegnél 192,5 millióval olcsóbb lesz.

A közlemény szerint a területen található mind a kilenc sportpályát felújítják, a meglévő három kisméretű salakos labdarúgópályát kibővítik, az egyikhez egy lelátót is építenek, valamint egy teljesen új salakos focipálya is készül. Megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek. A területen kialakítanak egy aszfaltozott görkorcsolyapályát, valamint egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályáját is.

Bekerül a ligetbe egy új szolgáltató épület is, amelyben egy vendéglátóegység, sporteszközkölcsönző és sportöltöző kap helyet, de lesz a területen egy raktár-géptároló udvar is a karbantartó gépek és eszközök elhelyezésére. Egy jelenleg funkció nélkül álló, közel 1200 négyzetméteres alapterületű üres gyepterületen elvileg egy új pihenő- és bemutatókertet alakítanak ki, a futballpályáktól keletre fekvő mintegy 3500 négyzetméteres területen pedig piknikövezetet hoznak létre.

A Kalandpark a felnőttek és az idősebbek által is használható szabadtéri és asztali társasjátékokkal gazdagodik. Az Arany-patakon keresztül akadálymentes gyalogos híd épül, és vezet majd át a Csónakázó-tó területére. A patakparti sétányon több mint 40 apró dombot létesítenek, köztük kanyargós ösvényekkel és kocogóúttal.

A beruházás várhatóan az idei harmadik negyedévre, azaz július-augusztus-szeptember hónapokra várható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brexit: mától regisztrálhatnak a Nagy-Britanniában élő magyarok

Brexit: mától regisztrálhatnak a Nagy-Britanniában élő magyarok

Gyászol a TV2

Gyászol a TV2

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

RTL Klub: A Veronában tragédiát szenvedett busz sofőrje máig nem kért bocsánatot

RTL Klub: A Veronában tragédiát szenvedett busz sofőrje máig nem kért bocsánatot

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

Új tulajdonosa van a magyar McDonald’snak

Új tulajdonosa van a magyar McDonald’snak