Brazil cég vásárolja fel az Avont

Brazil cég vásárolja fel az Avont

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

A világ negyedik legnagyobb szépségiparral foglalkozó cégcsoportját hozzák létre.

A Natura brazil kozmetikai vállalat felvásárolja az Avon Products-ot. Ezzel a világ negyedik legnagyobb, teljes mértékben szépségiparral foglalkozó vállalatcsoportja jön létre – jelentette be a Natura.

Az egyesített csoport várható éves bruttó árbevétele meghaladja a 10 milliárd amerikai dollárt, és 40 ezer alkalmazottjával a világ több mint 100 országában lesz jelen. A Natura az egyesülésből fakadó megtakarítási lehetőségeket éves szinten 150-250 millió dollárra becsüli.

A megállapodás részeként létrejött egy új brazíliai bejegyzésű holding társaság, a Natura Holding S.A., amelyben a Natura részvényesei 76 százalékos, az Avoné pedig 24 százalékos részesedéssel bírnak.

A tranzakció várhatóan 2020 elején zárul, és azt követően az új vállalatot a brazil tőzsdén jegyzik majd, 55 százalékos közkézhányaddal, emellett pedig a New York-i tőzsdére is bevezetik.

Az 1969-ben alapított Natura kozmetikai és testápolási szegmensben tevékenykedő brazil multinacionális vállalat, amely 2013-ban felvásárolta az ausztrál Aesop, majd 2017-ben a The Body Shop brit szépségápolási márkát. A Natura, az Aesop és a The Body Shop egyesítésével egy globális, több értékesítési csatornás és több márkából álló kozmetikai csoport jött létre Natura &Co néven. Tavaly 3,5 milliárd dollár volt a bevétele.

Hozzászólások