szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az új kinevezett eddig is a Budapest Airport felügyelőbizottsági tagja volt.

Rolf Schnitzlert nevezték ki a tulajdonosok a Budapest Airport élére, aki Jost Lammerst azonnali hatállyal váltja – közölte a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság pénteken. A társaság közleménye szerint Rolf Schnitzler több mint tizennégy éve tevékenykedik a Budapest Airport egyik fő tulajdonosánál, az AviAlliance nevű társaságnál.

A jogi doktorátussal rendelkező Rolf Schnitzler 2011 óta tagja és elnöke a Budapest Airport felügyelőbizottságának, és több fontos projektben eddig is közvetlenül támogatta a munkát. A szakember korábban a Freshfieldsnél, a Hochtiefnél, a Németországi Amerikai Kereskedelmi Kamaránál és a Deutsche Banknál is dolgozott.

A vezetőváltás éppen akkor történt, amikor egyre szaporodó kormányzati támadásokkal szembesül a repteret üzemeltető cég. A Budapest Airportot a kormányzati szereplők az igénytelen szolgáltatásokért és a fapados járatok utasai számára felhúzott hangárszerű terminálokért kritizálják. Legutóbb a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely bírálta őket szerdán, a kormányinfón azt mondta, a légi kikötő a legnagyobb haszonnal a legpocsékabb szolgáltatást nyújtja, "a legjobb lenne, ha elmennének innen" – mondta a Budapest Airport fenntartóira.

Az esetleges kiszorításukról szóló nagy cikkünket itt olvashatja el:

A kormány pár stadion árából visszaállamosíthatná a ferihegyi repteret

2018-ban már komoly nyereséget termelt a ferihegyi reptér, amit a tulajdonosok osztalék formájában ki is vettek. A reptér üzemeltetése és vagyonkezelése könyv szerint több mint 700 milliárd forintot ér, az államnak elég lenne a felét megvenni, hogy irányító befolyása legyen, vagyis csak pár szuperstadion árát kellene leszurkolni.

Gerhard Schröder, a Budapest Airport igazgatóságának elnöke a közlemény szerint azt mondta, biztos abban, hogy Rolf Schnitzler vezetésével a Budapest Airport mint a régió egyik legdinamikusabb repülőterének fejlődése töretlen lesz. Azt is elmondta, hogy világos elképzelésük van a Budapest Airport jövőjéről és Rolf Schnitzler ideális szakmai háttere hozzásegíti őket ahhoz, hogy terveiket a következő években valóra váltsák.

Jost Lammers, a Budapest Airport eddigi vezérigazgatója 2007 óta töltötte be ezt a szerepet, a szakember 2020. január elsejével a müncheni Franz Josef Strauss nemzetközi repülőtér vezérigazgatói pozícióját tölti be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett