Megszólal a 4iG: A Microsoft-szakítás nincs hatással a T-Systems felvásárlására

Megszólal a 4iG: A Microsoft-szakítás nincs hatással a T-Systems felvásárlására

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Gergely Zsófia
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár a Microsoft többé nem üzleti partnere a T-Systems Magyarországnak, ez nem befolyásolja a cég felvásárlását – ez a vállalatot hamarosan átvevő 4iG Nyrt. álláspontja a szerdán nyilvánosságra került szerződésbontásról. A T-Systems átvétele zajlik, abba nem zavar be a váratlan szakítás.

"Az a tény, hogy a  Microsoft Magyarország Kft. felmondta a T Systemsszel kötött szerződéseit, nem befolyásolja a 4iG Nyrt. felvásárlási szándékát" – reagált a 4iG nem sokkal azután, hogy megírtuk a szerződés felbontását. A Microsoft azzal indokolta döntését, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásaikat, és "követve a sztenderd üzleti gyakorlatunkat, úgy döntöttünk, hogy nem újítjuk meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásunkat a T-Systemsszel".

"A tranzakció nem zárult le, annak bejelentésekor pedig a felek egyértelművé tették, hogy az ügylet feltételrendszerét a jogi, pénzügyi átvilágítás eredményének ismeretében véglegesítik. Tekintettel arra, hogy a tranzakció egészéhez viszonyítva a T-Systems működését (pénzügyi eredményét) a Microsoft által felmondott szerződések tudomásunk szerint csak elenyésző mértékben érintik, illetve a Magyar Telekom és a 4iG a tranzakció zárását követően is szakmai partnerként tekintenek egymásra, ezért a Microsoft döntésének nincs és nem is lehet érdemi hatása a felek adásvételi szándékára" – közölte a 4iG a hvg.hu-val.

A szakításról írt teljes cikkünket itt olvashatja el!

Hozzászólások