szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A civilek sokáig küzdöttek a referendumért.

Népszavazáson döntenek vasárnap Révfülöpön, hogy épüljön-e forgalmas vitorláskikötő a Balaton-parti település központjában. A referendumot egy volt önkormányzati képviselő, Szabó Sándor Pál kezdeményezte, mert számos helyi mellett maga sem ért egyet az egykori teherkikötő fejlesztési elképzelésével. Szerinte ugyanis az még zsúfoltabbá tenné a község jelenleg is szűkös központi részét.

A Magyar Hang azt írja, a helyiek szerették volna megismerni a fejlesztési költségek és a gazdasági megtérülési lehetőségek részleteit, ez azonban a kampányban nem teljesült. A polgármester nem nézi jó szemmel a népszavazást, ő azt szeretné, ha megtörténne a fejlesztés. Kondor Géza azzal érvelt, a hajósok a kikötőbe érkezve rögtön a parti forgatagban találnák magukat, amivel szerinte a helyiek is jól járnának, a turisták fogyasztása ugyanis bevételt termel.

A voksolás akkor lesz érvényes és eredményes, ha a választásra jogosultak legalább fele érvényesen voksol, és lesz többségi álláspont.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Orbán: Jövőre meg kell emelni a közmunkások bérét

Orbán: Jövőre meg kell emelni a közmunkások bérét

A vírustagadás már lejárt lemez, most jönnek a kihalástagadók

A vírustagadás már lejárt lemez, most jönnek a kihalástagadók