szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Horváth Gyula részt vett az első magyar műhold, a Masat-1 fejlesztésében.

Horváth Gyula, a C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. alapítója és ügyvezetője nyerte el idén az EY Az Év Üzletembere fődíját, így ő képviseli Magyarországot a World Entrepreneur of the Year verseny globális döntőjében – közölte a díjat kiosztó EY tanácsadócég.

A közlemény szerint a vezető az első hazai műhold, a Masat-1 fejlesztésénél szerzett szakmai tapasztalatok birtokában indította el vállalkozását. Mára a társaság mérnöki szolgáltatásai lefedik a missziótervezést és a műholdak kivitelezését is.

Horváth Gyula vállalkozását a hvg.hu részletesen is bemutatta nemrég, azt itt olvashatja:

A kis magyar mérnökiroda kilőtt a világ műholdiparának élvonalába

Annak idején ők építették Magyarország első műholdját, a Masat-1-et, mára sikeres űripari vállalatként működnek Budapesten. Műholdakat terveznek, melyek a Földön kívüli élet jeleit kutatják, de gőzerővel dolgoznak egy űridőjárás-jelentést adó kisműholdas flottán is.

A díj másik két nyertese Sebő Gyula, a K9-Sport Kft. vezetője (róluk itt olvashatja el a hvg.hu portréját) és Simon Tamás, a Qualysoft alapítója a független bírálóbizottság értékelése szerint. A zsűri öt különdíjat is kiosztott, ezeket Varga Mihály (KÉSZ Csoport), Mihalik Zsuzsa (All You Can Move), Ludwig Klára (JÓKenyér), Kishonti László (AImotive), valamint Jójárt Rita és Márkus Zsolt (Veresi Paradicsom) kapta (őket is ismerhetik tőlünk, itt mutattuk be a munkájukat).

A Magyarországon már közel másfél évtizede működő program olyan hazai üzletembereket mutat be, akik sikereikkel előremutató gazdasági és társadalmi változásokat érnek el. Az idei versenyen a bírálóbizottság azokat a vállalkozókat kereste, akik egyedi és innovatív megoldásaikkal készek magasabb szintre emelni vállalkozásaikat, miközben felelősséget vállalnak cégük társadalmi és környezeti hatása iránt – olvasható a közleményben.

A díjakat csütörtökön este adták át a program gáláján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felpörgetik a gyártást, több készülhet a Moderna koronavírus-vakcinájából

Felpörgetik a gyártást, több készülhet a Moderna koronavírus-vakcinájából

„Én dolgozom. Ameddig lehet és valaki fel nem jelent”

„Én dolgozom. Ameddig lehet és valaki fel nem jelent”

Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV

Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV