Hárommilliárd forintos megbízást nyert el a Mészáros és Mészáros Kft.

Hárommilliárd forintos megbízást nyert el a Mészáros és Mészáros Kft.

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Opus Global érdekeltsége a paksi atomerőmű bővítéséhez előkészítő munkákat végezhet.

Nettó 3,189 milliárd forint értékű közműépítési megbízást nyert el közbeszerzési eljáráson az Opus Global Nyrt. ipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft. – közölte a tőzsdei társaság.

Az Opus érdekeltsége víziközműveket alakít át a paksi atomerőmű területén, a nyertes ajánlattevővel a tendert kiíró MVM Paksi Atomerőmű Zrt. várhatóan november végén, december elején köt szerződést.

A tájékoztatás szerint a Mészáros és Mészáros Kft. a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges felvonulási területen végez előkészítő munkákat, amelyekkel műszakilag is leválasztják a beruházásra szánt területet az üzemi résztől.

A kft. csaknem 35 kilométernyi szennyvíz, csapadékvíz, tűzivíz- és ivóvízvezetéket bont el a hozzájuk tartozó műtárgyakkal együtt. A területen már meglévő épületek víziközművekkel való ellátása érdekében 3 kilométernyi új szennyvíz-, csapadékvíz-, ivóvíz-, locsolóvíz- és tűzivíz vezetéket építenek.

A 13 hónapig tartó munkálatok során átalakítják a talajvízszint ellenőrzésére szolgáló kúthálózatot is, hogy az ne akadályozza az új erőművi blokkok építését.

A múlt héten jelent meg a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy a felcsúti üzletember cége, a Mészáros és Mészáros Kft. bővítheti a kiégett fűtőelemek átmeneti tárolóját Pakson, miután a cég ajánlata bizonyult a legjobb ár-érték arányúnak a kiírt közbeszerzésen. A bővítési projekt összértéke 15,7 milliárd forint.

Hozzászólások