szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mészáros Lőrinc hihetetlen gazdagodásáról ír a Bloomberg, a felcsúti dollármilliárdos is válaszolt a kérdéseikre.

Orbán Viktor barátainak helyzetbe hozása azt eredményezte, hogy egy gázszerelő milliárdos lett – írja a Bloomberg. A portál részletesen elemzi Mészáros Lőrinc meggazdagodását, aki Magyarországon elsőként szerzett dollárban számolva is milliárdos vagyont.

Megkérdezték Mészárost is, aki azt írta a kérdéseikre válaszolva:

Soha nem volt üzleti kapcsolatom a miniszterelnökkel.

De azt is hozzátette: gyerekkoruk óta ismerik egymást, tiszteli őt és barátjának tekinti. Mint mondta, elkerülhetetlen, hogy legyenek kapcsolatai a kormánnyal, hiszen sok cége részt vesz államilag finanszírozott projektekben. Ám azt állítja, a cégei ugyanúgy vesznek részt a közbeszerzéseken, mint bármely más magyar vagy külföldi vállalat.

A minőségi munka már a kezdetektől fogva kifizetődött. Szerettem a felelősséget és a szabadságot, ami azzal járt, hogy vállalkozó vagyok. És ma is ez a helyzet

 - fogalmazott.

Tóth István János, a Korrupciókutató Központ igazgatója azt azért ehhez hozzátette: lehet, hogy ugyanannyiszor pályázik Mészáros, de több százezer közbeszerzési eljárás elemzése alapján számokkal is igazolható, hogy amikor pályázik valamire, majdnem mindig nyer.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd hvg360

Stumpf István: Orbán Viktor is megöregedett, fogytán az energiája

A volt kancelláriaminiszter, nemrég leköszönt alkotmánybíró, Orbán egykori kollégiumi nevelője interjút adott a hvg.hu-nak és a hvg360.hu-nak, amelyben beszél a talárban eltöltött éveiről és az Orbán Viktor által felépített rendszerről is. Nagyinterjú.