szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állami kommunikációs megbízást kaptak Balásy Gyula cégei, az e-sportot kellett népszerűsíteniük.

Összesen csaknem 1,5 milliárd forintos megbízást kapott a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a Lounge Design Szolgáltató Kft., miután megnyerték a Nemzeti Kommunikációs Hivatal által kiírt pályázatot. A győzteseknek az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesülettel kapcsolatos rendezvényszervezési és kommunikációs feladatokat kell majd ellátniuk – szúrta ki a vg.hu az uniós közbeszerzési értesítőben.

A két cég tulajdonosa Balásy Gyula, és gyakorlatilag egyeduralkodók az állami kommunikációs beszerzéseken.

A megbízás a 2019 augusztus közepe és november vége közti időszakra szólt, azonban a megrendelő Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a két cég valamit utólag módosítottak a szerződésen, erről jelent meg hirdetmény a közbeszerzési értesítőben 2020. január 13-án. Azt nem részletezték, pontosan mit módosítottak, mindenesetre a nettó ár maradt egész pontosan 1 469 492 126 forint.

Rózsadombi irodaházba költöznek a kormány plakátkampányait készítő cégek

Balásy Gyula cégei a Rózsadombon készítik majd az új kampányokat.

A videojátékok magyarországi piaca több mint negyvenmilliárd forintos, és évi 15-20 százalékkal bővülhet – mondta korábban a Világgazdaságnak Bíró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke. Hardcore videojátékosból 425 ezer van az országban, és közülük is csak minden tizedik, vagyis körülbelül negyvenezer ember méreti meg magát rendszeresen amatőr vagy profi e-sport-versenyen. Mintegy tizenöt-húszan élnek ebből a sportból Magyarországon, ők havonta akár 40-50 ezer dollárt, több millió forintot is kereshetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal

Bejutott a kamera a galántai járványkórházba, ahol a lélegeztetőgépre kerültek 60 százaléka meghal

Amiért végül Szerbiában oltattam be magam

Amiért végül Szerbiában oltattam be magam