szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az üzemeltető által küldött levél szerint a Pavilonkert nem szégyen-, hanem színfoltja a Városligetnek.

A Magyar Narancs szerdán fényképekkel alátámasztott cikkben írta meg, hogy a Városligetben elhelyezett három, egyenként 100 millió forintból épült pavilonok egyike annyira lehasznált állapotba került, hogy már a festék is hullik róla.

Az üzemeltető később levélben igyekezett megmagyarázni a helyzetet. Egyrészt beszámoltak róla, hogy továbbra is ők látják el a szerződés szerint ezt a feladatot, az épületek pedig a szezonalitás miatt vannak zárva, "mert az a tapasztalat, hogy a téli hideg időszakban nagyon lecsökken itt a látogatók száma".

A levélíró ezután az épület állapotára kitérve azt írja, hogy amit a Magyar Narancs újságírója lehullott festéknek lát, az "rosszhiszemű interpretálása a valóságnak, hiszen nem az épület felújítása zajlik, nem lehullottak az építőanyagok, hanem nagy erőkkel, sok újdonsággal készülünk az újranyitásra, így a Városliget Zrt. engedélyével, saját költségünkön közönségforgalmi fejlesztéseket építünk be, ami megítélésünk szerint tovább fogja javítani a látogatói élményt és a kiszolgálást".

Az üzemeltető szerint a Pavilonkert nem a szégyenfoltja a Városligetnek már, "hanem sokkal inkább a színfoltja". Ezt szerintük az is bizonyítja, hogy 2019-ben már majd egy tucat zenei, építészeti, képzőművészeti és népművészeti tematikájú kulturális- és gyerekprogramot bonyolítottak le, több ezer résztvevővel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Baljós árnyak: a színháztörvény új formájában sem tetszik Karácsonynak

A színháztörvény miatt nem volt sima a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának első ülése, Karácsony Gergely főpolgármester ugyanis az új verziót sem fogadja el. Erről most nem egyeztettek részletesen. A Liget-projektet még nem engedte el a kormány, az atlétikai vb-ről viszont sikerült megállapodni. A Lánchíd felújítása biztos, az Alagúté viszont pénzhiány miatt nem.