szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Raiffeisen Bank 20 milliós, a CIB 9,6 millió forintos bírságot kapott a jegybanktól.

A Magyar Nemzeti Bank összesen több mint 29 millió forint bírságot szabott ki a CIB és a Raiffeisen Bankra, ugyanis a két pénzintézetnél hiányosságokat találtak a pénzmosást és terrorizmusfinanszírozást megelőző tevékenységekben.

A CIB Bank több alkalommal nem jelentette be haladéktalanul a hatóságnak, hogy a tudomásukra jutott olyan információ, amely pénzmosásra, terrorizmusfinanszírozásra vagy arra utalt, hogy büntetendő cselekményből származott a pénz. A Raiffeisen Bank esetében többször a bejelentési kötelezettség teljes elmulasztását állapította meg a vizsgálat.

Ezeken felül a jegybank a CIB Banknál mulasztást tárt fel a felügyeleti adatszolgáltatásával, a Raiffeisen Bank esetében pedig az automatikus szűrőrendszer kötelező szűréseivel és a bank belső kockázatértékelésével kapcsolatban.

Az MNB a CIB Bankra 9,625 millió, a Raiffeisen Bankra pedig 20 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki, 90-105 napos határidővel kötelezte a bankokat a hiányosság kijavítására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Bejrúti robbanás: emelkedett a halottak száma, kritikus helyzetben a kórházak

Bejrúti robbanás: emelkedett a halottak száma, kritikus helyzetben a kórházak

Schobert Norbert csak 18 éven felülieket engedne regisztrálni a Facebookon

Schobert Norbert csak 18 éven felülieket engedne regisztrálni a Facebookon