szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brit brókerek vetették össze a világ nagyvárosait. Azt találták, hogy a kelet-európai városoknál nincs jobb hely a vállalkozásoknak.

A vállalkozások számára Budapest a legalkalmasabb bázis – idézi a brit Utility Bidder brókercég felmérésének eredményeit a Budapest Business Journal. Hetven várost vizsgáltak világszerete, és az eredményeikből kitűnik:

a magyar fővárosnál kizárólag Mexikóvárosban kellene alacsonyabb béreket fizetni az alkalmazottaknak, az átlagot nézve.

És bár az ingatlanárak a vállalkozásoknak legalkalmasabb 25 városból alig kilencben magasabbak, az elektromos áram pedig már csak három helyen drágább, az ismét Budapest mellett szól, hogy az internet – Varsó után – itt a legolcsóbb. Az is kitűnik:

a magyarországi 9 százalékos társasági adó kevesebb mint a fele annak, amit bármelyik másik nagyvárosban kellene fitzetniük a vállalkozásoknak.

Budapest a maximálisan elérhető 100 pontból 90,72-t kapott. Mögötte Prága következik, 83,91 ponttal, majd Varsó 82,2-vel. A negyedik helyezett még mindig kelet-európai: Pozsony 70,89 pontot szerzett. A régióból több várost nem is vizsgáltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kína szankciókkal sújtotta Mike Pompeót és több volt amerikai minisztert

Kína szankciókkal sújtotta Mike Pompeót és több volt amerikai minisztert

Marabu Féknyúz: Szeretem, aki szófogadó

Marabu Féknyúz: Szeretem, aki szófogadó

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót