szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem maradhatott a Nemzeti Választási Bizottságban az Index igazgatóságának elnöke a Válasz Online értesülése szerint. Úgy tudjuk, Bodolai László felfüggesztette műsorát a Tilos Rádiónál.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Az Index.hu utolsó napjait dolgozta fel cikkében a Válasz Online. A szerző, Stumpf András, a cikkben elárulta, hogy kollégájukról, Sztankóczy Andrásról már a múlt hét szerdai szerkesztőségi ülés előtt olyan pletykák terjedtek, hogy ő lesz az Index.hu új főszerkesztője. Amikor az értekezleten szembesítették ezzel, akkor Sztankóczy nem erősítette meg, de nem is tagadta az információt. Azt viszont a kialakult vita hevében elárulta, hogy már elvállalt egy pozíciót az Indexnél, és az igazgatótanács tagja lesz. Sztankóczy akkor az értekezletről is, és egyúttal a Válasz Online-tól is távozott, és aznap kiderült az is, hogy az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot kirúgták.

Az Indexet vezető Bodolai László már nem tag a Nemzeti Választási Bizottságban

– értesült továbbá a Válasz Online. Bodolai az LMP delegáltja volt.

A lap azt is írta, hogy Bodolait a Tilos Rádióból is kitették a botrány miatt. A hvg.hu ugyanakkor úgy tudja, hogyő maga volt, aki felfüggesztette műsorát.

Később a Válasz is frissítette a cikkét. Mint írták, a Tilos Rádió kuratóriuma az Index-botrány hatására valóban megbeszélte Bodolaival, hogy jobb, ha egy ideig szünetelteti a műsorait, de nem foglalnak állást ellene, és továbbra is a csapat tagja marad.

A lap számításai szerint egyébként van esélye az Index egykori szerkesztőségének egy új híroldal indítására. Tavaly az Index.hu Zrt. forgalma 1,2 milliárd volt, ráadásul nyereséges volt a cég – írják –, tehát ha lenne most kezdésnek 400 millió forintjuk, be lehetne indítani az új vállalkozást.

Mi az a hvg360?

Radar360 című animációs híradónk stílusában foglaljuk össze, hogy mire számíthatnak előfizetőink a hvg360-on.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Most tárgyalják le az indexesek a felmondásukat

Az Index-szerkesztőség távozó tagjainak hétfőn egy ügyvéddel kell letárgyalniuk a felmondásukat. Többen keménykedéstől tartanak az ügyvéd és a cégvezető részéről, de Bodolai László azt üzente, nem lesz tárgyalás, csak lepapírozás, és az egyértelműségi kérdéseket tisztázzák. Úgy tudjuk, 20-22 embert mentettek fel azonnali hatállyal a munkavégzés alól.

Segítséget kér a Politikatörténeti Intézet

Segítséget kér a Politikatörténeti Intézet

Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft

Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634