szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kínai közegészségügyi hatóság szombaton jelentette be, hogy vizsgálataik szerint bár kicsi az esély rá, de akkor is megfertőződhetünk, ha az ételek csomagolásán keresztül kerülünk kapcsolatba a vírussal.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A múlt heti csingtaoi fertőzések kirobbanások kapcsán kezdte el vizsgálni a kínai közegészségügyi hatóság (Chinese Center for Disease Control and Prevention – CDC), hogy fertőzhet-e a koronavírus, ha fagyasztott élelmiszeren csomagolására kerül – írta a Reuters.

Ők az elsők, akik megerősítették azt, hogy akár így is terjedhet a koronavírus-járvány. A CDC volt az első, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy akár a légkondícionálókon keresztül is terjedhet a fertőzés.

Csingtaoban egyébként két fertőzött munkás terjeszthette el a koronavírust egy helyi kórházban: 12 ember betegedett meg ennek következtében. Azt azonban nem erősítették meg, hogy a két fertőzött így kaphatta volna el a koronavírust és alacsonynak tartják a valószínűségét annak, hogy így terjedne a járvány.

Ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy fokozottan ügyeljenek azok, akik élelmiszerekkel kerülnek kapcsolatba a gyártás, csomagolás során.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: A tömegrendezvény nem ajánlott, de az őszi szünet családi programjai igen

Operatív törzs: A tömegrendezvény nem ajánlott, de az őszi szünet családi programjai igen

Plusz egymilliárd forintot kap a külügy a magyar űrprogramra

Plusz egymilliárd forintot kap a külügy a magyar űrprogramra

Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz

Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz