szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hazai kávékiskereskedelem közel negyedét már a kapszulás kiszerelés adja.

A magyar kávépiac növekedésének motorja a szemes és a kapszulás kávé: az előbbi tavaly 13, az utóbbi pedig a kiskereskedelemben értékesített kávémennyiség 23 százalékát tette ki értékben. A Nielsen piackutató adatai szerint 2019-ben Magyarországon nagyjából 1200 tonna, azaz közel 170 millió darab kapszulás kávét értékesítettek, nagyjából 13,4 milliárd forintért.

Olcsóbb lett kávé a koronavírus miatt, de ezt a pénztárcája sajnos nem fogja megérezni

Egy friss jelentés arra figyelmeztet, hogy akár a negyedével is csökkenhet a terméshozam a klímaváltozás miatt Etiópiában, a világ hetedik legnagyobb kávétermesztő országában. Emiatt pedig drágulhat a kávé.

A kapszulás kávé hazai piacán az áttörés 2018-ban következett be, amikor megjelentek a jól ismert márkák ilyen kiszerelései – emlékeztetett közleményében a Costa Coffee. A kapszulás kávék az állandó minőség mellett azért is népszerűek, mert egyszerű elkészíteni őket.

A kávé koffeintartalma nem egyezik meg a kávé erősségével – figyelmeztet a kávézólánc. A koffeintartalom leginkább az Arabica és a Robusta kávészemek arányától függ egy-egy csomagban. A Robusta akár kétszer annyi koffeint is tartalmazhat, mint az Arabica, az erősség pedig, amit számmal jelölnek a csomagoláson, az íz intenzitását mutatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Az I., a X. és a XIII. kerületi bölcsődékben és óvodákban is találtak fertőzötteket

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval