szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója szerint a sokat vitatott adókönnyítés azért nem jó megoldás, mert nem rászorultsági alapon történne.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Azokat kell segíteni, akik megsínylik a járványt, akik viszont nem, azoknak nem kell segítség – értékelte a Portfoliónak Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének ötletét. Parragh László azt javasolta, hogy ideiglenesen függesszék fel az iparűzési adó megfizetését.

Sinkó szerint az MKIK javaslata – amellett, hogy nem rászorultsági alapon határozza meg, ki mentesüljön az adó befizetése alól – méltánytalanul és indokolatlanul nagy terhet ró az e forrásból származó bevételekből élő önkormányzatokra.

A kormánynak inkább a járványügyi intézkedések miatt keletkezett többletköltségeket kellene elismernie, fedeznie, illetve visszatérítenie adó- vagy járulékbeszámítás formájában – vélte a Videoton-vezér, aki azt is tanácsolta, hogy Magyarország ne csak a járványügyi intézkedésekben, de a gazdasági intézkedésekben is Ausztriát másolja.

A vezérigazgató szerint most kell célzott támogatás a vállalkozásokank, hogy belátható távolságban van a vakcina, és már látszik, hogy „nem egy új életformára kell hosszú távra berendezkedni, hanem kibírni egy átmeneti, véges időszakot”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt