szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Máris elbukni látszik Parragh László adóreformja.

Ülésezett hétfőn az Országgyűlés, és Csárdi Antal, az LMP képviselője arról tett fel azonnali kérdést, hogy mi lesz az iparűzési adó sorsa.

A választ Tállai András adózásért felelős államtitkár, a NAV volt vezetője válaszolt, eszerint

az iparűzési adó felfüggesztéséről nincs előterjesztés, a kormány még csak nem is tárgyalt róla.

Emlékezetes, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke november elején állt elő ötletével, miszerint egy évre fel kellene függeszteni az iparűzési adó befizetését.

Az ötlet ellen lényegében mindenki tiltakozott,  Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere úgy fogalmazott lapunknak, hogy "aki ilyen ötlettel áll elő, az nem ismeri a gazdaság működését”.

Nem csoda, hogy az ipa felfüggesztését még a jobboldali vezetésű önkormányzatoknál is nagyon rossz ötletnek tartják, az iparűzési adó jelenti a települési bevételek nagyjából 80 százalékát. Karácsony Gergely főpolgármester úgy fogalmazott, hogy ha a terv megvalósulna, akkor másnap leállna a budapesti közösségi közlekedés.

A kamarai elnök ötletének egyébként lenne az önkormányzatok kivéreztetésén túl egy mellékhatása is: az állami tendereken folyamatosan győző Mészáros Lőrincnek sem kellene adót fizetnie jövőre bizonyos cégei után.

Hiába a sok tiltakozás, Parragh László nem állt le itt, nemrég arra tett javaslatot, hogy a kormánynak be kellene fagyasztania az összes többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt talált a rendőrség egy remeteszőlősi ház pincéjében

Közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt talált a rendőrség egy remeteszőlősi ház pincéjében

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Már a harmadik hullámra készül Hollandia, először vezetnek be kijárási tilalmat

Már a harmadik hullámra készül Hollandia, először vezetnek be kijárási tilalmat