szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat.

Az Opus Global Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására – közölte a Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló vállalat. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat.

Az Opus ajánlatát december 23-án tette, az E.On Hungária Zrt. német anyavállalatával, az E.On Beteiligungen GmbH-val 2019. októberében létrejött megállapodása értelmében. Az ajánlat a TITÁSZ 100 százalékos részvénycsomagjára vonatkozik.

Az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedik. Közel 400 településen több mint 760 ezer otthonban és munkahelyen biztosítják a szolgáltatást. A cég tavalyi árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 49,9 milliárd forint volt, üzemi eredménye 2019-ben 9 milliárd forint.

Az Opus Global Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja, a BÉT 5. legnagyobb vállalata. Portfoliójában a turisztikai, mezőgazdasági, ipari és energetikai, valamint vagyonkezelési divíziók és vállalatai 2020. első három negyedévében összesen 8,9 milliárd forint üzemi eredményt értek el.

600 millió forintba kerül leválasztani Mészárosék áramhálózati szerzeményét az E.On-ról

Az Opus megveszi a Tiszántúli Áramhálózati Zrt.-t az E.On-tól, de ehhez előbb függetleníteni kell a cég üzemirányítási rendszerét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elképesztő drónfelvétel készült az Etna kitöréséről

Elképesztő drónfelvétel készült az Etna kitöréséről

Az első hivatalos fotó a Mercedes EQS luxus-villanyautó külsejéről

Az első hivatalos fotó a Mercedes EQS luxus-villanyautó külsejéről

Élen jár energiapazarlásban a magyar lakosság

Élen jár energiapazarlásban a magyar lakosság