szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legnagyobb összeget az informatikai rendszer korszerűsítése viszi el. Az ugyanis már 8 éves.

A Groupama Aréna a magyar állam tulajdonában áll, ez a pénz nem állami támogatás a Ferencvárosnak, hanem azt az állam a saját ingatlanjának karbantartására és fejlesztésére költi, ennek az összberuházásnak az értéke nettó 2.362.204.650 forint”

– írta az FTC sajtóosztálya a 24.hu-nak.

A lap azért fordult a Ferencvároshoz, hogy megérdeklődje: pontosan mire költik azt a 3 milliárd forintot, amelyet a kormány különített el a 2014-ben átadott stadion számára egy december 24-i kormányhatározatban.

A klub válaszából kiderült, hogy a pénzből többek közt a pályavilágításra, komplex pályafelújításra, irodára, múzeumi felületbővítésre, raktárra és a kamerarendszer bővítésére is költenek.

A klub sajtóosztálya válaszában kitért rá, hogy a pályára azért kell költeni, mert az élő pálya kezelése nemcsak felületi gondozást jelent, hanem 4-5 évente a talajszerkezet frissítésére is szükség van. A felső réteg cseréje a mediterrán országokban évente egyszer, az északi országokban pedig kétszer-háromszor is megtörténik egy szezon alatt – közölték.

A legtöbb pénzt viszont nem is a pályamunkák, hanem az informatikai rendszer korszerűsítése viszi el. Mint írták:

Ahogy egy nyolc évvel ezelőtti mobiltelefon ma már képtelen lenne futtatni új operációs rendszereket és appokat, úgy a stadion rendszerszintű informatikához köthető szolgáltatásainak is követniük kell a kor követelményeit. A stadionban lévő megjelenítő eszközök pixeltávolsága például már nem éri el az UEFA által előírt szabályokat, így az immáron több mint hatéves eszközök lecserélése nemcsak indokolt, hanem követelmény, ha a stadion továbbra is nemzetközi mérkőzések szervezését akarja hatékonyan lebonyolítani.”

A klub válaszában kitért rá, hogy a Ferencváros eközben pénzhez is juttatja a magyar államot: “az FTC 660 millió forint vagyonkezelési díjat már befizetett a magyar államnak az elmúlt években, továbbá az idei BL- és a tavalyi EL-csoportkör szereplés járulékaiból másfél-két milliárd forint folyik, folyt be az államkasszába, így kijelenthető, hogy a stadionra költött pénzt az FTC kvázi meg is kereste vagy befizette más csatornákon az állam számára, amely, hangsúlyozzuk, a saját tulajdonát fejleszti, nem az FTC-t támogatja”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Schmidt Mária is a Groupama Arénában szurkol

A szombati kötcsei találkozó után vasárnap a Groupama Aréna lelátóján, a magyar-portugál vb-selejtezőn is feltűnt az Orbán Viktorral újabban ismét jó kapcsolatot ápoló Schmidt Mária.

Seres: A Facebook, a Twitter és az intoleráns cukrászda

Seres: A Facebook, a Twitter és az intoleráns cukrászda

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban

Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban