szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2000 főnél kisebb települések boltjai pályázhatnak, a Miniszterelnökség szerint érdemes előre regisztrálni, mert nagy az érdeklődés.

A nagy érdeklődésre tekintettel előrejegyzési lehetőséget nyitottak a falusi kisboltok támogatása iránt érdeklődők számára. Erről a Miniszterelnökség számolt be kedden. A támogatásra potenciálisan jogosultaknak egy űrlapot kell kitölteniük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján.


A kormány január végén jelentette be, hogy 45 milliárdos programot indít a kistelepüléseken lévő kisboltok megtartására, illetve újranyitására, majd február közepén meg is jelent az erről szóló rendelet.

Akár 70 millió forint állami támogatást is kaphatnak a falusi kisboltok

A falvakban nem is álmodnak állandó háziorvosról, de azért pályáznak a kormány faluprogramjának 11 milliárd forintos eszközbeszerzési, fejlesztési csomagjára. A pénzcsapok megnyitásától azonban nem lesz több orvos, legfeljebb takaros, de üres rendelő.

A Miniszterelnökség most arra biztat mindenkit, hogy regisztráljon, ez ugyanis nem jár a kérelem benyújtásának kötelezettségével, de meggyorsítja az információáramlást és lehetővé teszi a célzott tájékoztatást.

A program iránt érdeklődők számára készítettek egy tájékoztató oldalt is ahol többek között kiderül, hogy nagyvállalatok, de egyéni vállalkozók is indulhatnak a pályázaton, hogy nem kell, hogy a vállalkozásnak kereskedelem legyen a fő tevékenysége, hogy

külterületen is lehet a kisbolt, és egy vállalkozó több kérelmet is benyújthat, ha több településen is üzemeltet kisboltot.

A bezárás küszöbéről visszarántott falusi kisbolt, ahol informatikaórát is tartanak

Olcsó alapvető élelmiszerek, közösségi helyszín, szolgáltatásbővítés - Tarnabodon a Tarnaboltban hónapok óta próbálkoznak azokkal a módszerekkel, amik egyes elemei a most bejelentett falusi kisboltprogramban is megjelentek. Mitől maradhat életben egy kisbolt? És mit keres ott az informatikaóra?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tibor valósággal gyilkosnak érzi magát: ő vitte a végzetes kórt az édesanyjának

Tibor valósággal gyilkosnak érzi magát: ő vitte a végzetes kórt az édesanyjának

Miért nem indultak el szokásos vándorútjukra a grönlandi bálnák?

Miért nem indultak el szokásos vándorútjukra a grönlandi bálnák?

Épülnek a teraszok, kikerültek az asztalok - így készül a nyitásra az éledező Budapest

Épülnek a teraszok, kikerültek az asztalok - így készül a nyitásra az éledező Budapest