szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A könyvelők egyesülete szerint leállhat a bértámogatási ügyintézés is.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Tiltakozik a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) amiatt, hogy hétfőtől a könyvelőirodáknak be kell zárniuk. A szigorításokról szóló rendeletből szerintük az is következik, hogy még az egyéni könyvelők, bérszámfejtők sem fogadhatnak ügyfelet.

Az egyesület szerint a járványügyi intézkedésekhez rendszerint súlyos adminisztrációs teher társult és az ügyintézés nagy részét egyéni könyvelők és könyvelőirodák végezték az elmúlt évben is. Ráadásul a bértámogatások ügyintézéséhez még mindig szükség lehet személyes ügyintézésre – írják.

Mindezek miatt az MKOE azt követeli, hogy az ügyfélfogadás ne legyen tiltott, illetve a könyvelőirodáknak ne kelljen bezárniuk.

A járványügyi szigorításokról szóló kormányrendelet pénteken délután vált nyilvánossá. A boltokat, üzleteket érintő szigorításokat itt lent soroljuk fel:

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől

Megjelent a Magyar Közlöny várva várt száma, így végre egészen pontosan megmondhatjuk, hogy mi is zár be hétfőtől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkolózik a kormány, de talán nem is érdekli, mennyire hatásosak a vakcinák

Titkolózik a kormány, de talán nem is érdekli, mennyire hatásosak a vakcinák

Diákváros a Fudan árnyékában: Budapest új városnegyede vagy Palkovics ékszerdoboza?

Diákváros a Fudan árnyékában: Budapest új városnegyede vagy Palkovics ékszerdoboza?

Élesben Sz. Bíró Zoltánnal: Putyinnak már nem számít, mit mond a Nyugat

Élesben Sz. Bíró Zoltánnal: Putyinnak már nem számít, mit mond a Nyugat