szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt negyedév költéseit tették közzé. Balásy Gyula cégei jól jártak.

Közzétette elmúlt negyedéves költéseit a Rogán-Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda – szúrta ki a K-Monitor vasárnap. A Facebookra feltöltött posztjuk szerint december óta közel 28 milliárd Ft-ot költöttek el kormányzati "kék-hirdetésekre", az adatok szerint a megbízást a Balásy Gyula-féle New Land Media kapta.

A K-monitor szerint tavaly decemberben összesen 3 milliárd forint jutott a kormánypárti Kommentár Alapítvány ingatlanaira (és működésre is 300 millió forintot), illetve decemberben 3,4 majd márciusban 2,8 milliárd a fideszes Batthyány alapítványnak, akik többek között az Alapjogokért Központot is támogatják.

A Balásy Gyula cégeinek a szekere igen jól fut, két hete derült ki, hogy 34,6 milliárd forintos szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs feladatok ellátására a New Land Mediával, illetve a Lounge Design Kft. nevű érdekeltségével a 2021–2024 közötti időszakra.

Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal

A Szerencsejáték Zrt. korábban is Balásy Gyula cégeit választotta hasonló munkákra, de az akkori szerződés még jóval kevesebbről szólt.

A két kft évek óta sorra nyeri a kormányzati kommunikációs szerződéseket. Csak a Miniszterelnöki Kabinetiroda 40,5 milliárd forintra szerződött velük 2018-ban és 2019 első nyolc hónapjában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!