Soha nem látott felvételek a Doorsról a Sundance-en

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szombaton este mutatják be a Sundance Filmfesztiválon a Doors együttes történetét feldolgozó első egész estés dokumentumfilmet. A Tom DiCillo rendezte, When You,re Strange című alkotás soha nem látott felvételek segítségével ad betekintést a rocktörténet egyik legnagyobb hatású együttesének életébe és zenéjébe.

A 90 perces dokumentumfilm, amelynek címét a People Are Strange című Doors-dalból kölcsönözte a rendező, 1966 és 1971 között készült felvételeken keresztül mutatja be a zenekar történetét a Los Angeles-i filmes iskolától, ahol Ray Manzarek és Jim Morrison találkoztak, egészen a teltházas koncertekig.
   
A Rhino Entertainment közleménye szerint Tom DiCillo filmje megalakulásától egészen Morrison haláláig követi nyomon a Doors sorsát, végigvezeti a közönséget a rocktörténet mérföldköveinek számító hat stúdióalbum elkészítésén, ízelítőt ad fellépéseikből és bepillantást enged az együttes színpadon kívüli mindennapjaiba is.
   
A Jim Morrison, Ray Manzarek, John Densmore és Robby Krieger alkotta zenekar öt évét bemutató filmet a szombati premiert követően még több vetítésen is láthatja az elkövetkező egy hétben a Sundance Filmfesztiválnak otthont adó utahi Park City közönsége.
   
A When You,re Strange - klasszikus stúdió- és koncertfelvételeket is tartalmazó - zenei anyagát idén nyáron album formájában is megjelenteti a film elkészítésében is közreműködő Rhino Entertainment.