Világsztárok éneke segíti Haitit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A poprock világsztárjai énekhangjukkal próbálnak segíteni a földrengés sújtotta Haiti szenvedő lakosságán.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap és Simon Cowell  producer közös kezdeményezésére a jövő héten ismét kislemezre rögzítik az REM 1992-ben született, Everybody Hurts című megindító balladáját.

Cowell és a lap ehhez olyan neveket igyekszik megnyerni, mint Robbie Williams, a Coldplay, a Take That, a Westlife, Sir Paul McCartney, Rod Stewart és Susan Boyle, vagyis SuBo, a skót háziasszonyból lett énekes világszenzáció. A The Sun szombati beszámolója szerint Rod Stewart, SuBo a Westlife és a Take That máris jelezte részvételét.

A lap reményei szerint több millió fontot hoz a lemez; a bevételeket teljes egészében a Haiti megsegítésére létrehozott alapítványnak, valamint segélyszervezeteknek utalják át. A brit kormány közölte, hogy elengedi a lemez értékesítése után járó áfát, az REM pedig minden jogdíjról lemond.

A BBC szerint Gordon Brown miniszterelnök személyesen kezdeményezte Simon Cowellnél, a világszerte futó X Factor tévés zenei tehetségkutató műsorfolyam producerénél a felvétel megszervezését.