Életre kelnek a Lego-figurák 2014-ben

Életre kelnek a Lego-figurák 2014-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

2014-re tervezi a Warner Bros azt a mozifilmet, melyben a híres Lego-figurák kelnek majd életre.

Már három éve legózik a Warner Bros: 2008-ban kezdte el a filmstúdió a munkát a játékgyártóval. Egy családi komédián dolgoznak, melyben Lego-figurák játsszák majd a főszerepet. A munka várhatóan 2014-ig tart, és az egész estés film 80 százalékát animációs technikával oldja meg az a csapat, mely a Táncoló talpak című pingvines mesefilmet is készítette - írja a movieline.com.

Nem ez lesz az első Legófilm -  avagy brickfilm -, a Youtube-on is lehet találni már példát az összerakós játék animációs változatára, melyet stop motion technikával készítenek. Van például kalózos történet:

A Lego többrészes kisfilmeket is készített, ezeknek elsődlegesen promóciós célja volt. A városi sztorik harmadik részében a kis sárga emberkékkel üldözős jelenetet is megfilmesítettek:

Az összetéveszthetetlen építőjáték kultusza több mint ötven évre nyúlik vissza, a mai formában ismert Lego ugyanis 1958-ban született. 2007-ben egy különleges jelenségre lettek figyelmesek Hollandia tengerparjánál: a víz hatalmas Lego-embert mosott ki Zandvoortnál, kinek a neve Ego Leonard: