Index: Törőcsik, Bodrogi, és Udvaros is marad a Nemzetiben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kilenc színész, köztük Bodrogi Gyula, Törőcsik Mari, Szarvas József, Básti Juli és Udvaros Dorottya is a Nemzeti Színháznál marad – írja az Index. Az értesülést egyelőre csak Törőcsik Mari és Szarvas József erősítették meg.

Legalább kilenc színész már igent mondott Vidnyánszky Attila felkérésére, hogy maradjon a Nemzeti Színházban – írja az Index. Törőcsik Mari mellett ilyen lehet többek között Básti Juli és Udvaros Dorottya is. A színészek márciusban kapnak konkrét szerepajánlatokat, melyekre április végéig mondhatnak igent vagy nemet.

A múlt héten lezárultak az első egyeztetések a Nemzeti Színház igazgatói posztját július 1-től betöltő Vidnyánszky Attila és a társulat 40 színésze között. Az már korábban kiderült, hogy Kulka János, Szabó Kimmel Tamás, László Zsolt, Péterfy Bori és Molnár Piroska nem maradnak a színházban.

Az Index értesülései szerint a felkérést elfogadta viszont Bodrogi Gyula, Sinkó László, Szarvas József, Blaskó Péter, Udvaros Dorottya, Básti Juli, Tompos Kátya, Tenki Réka és Törőcsik Mari.

A hírt egyelőre csak Törőcsik Mari és Szarvas József erősítette meg. Törőcsik Mari a lap kérdésére úgy válaszolt: "igen, igent mondtam, aláírom a szerződést". Az okokról azonban nem nyilatkozott.

Szarvas József azt mondta, jó hangulatú, részletes beszélgetések zajlott le az új igazgató és közötte, de konkrét darabokról, szerepajánlatokról még nem esett szó, "mivel az csak akkor lesz aktuális, ha teljesen összeáll a társulat".