Ezek 2014 legjobb képei a Time magazin szerint

Ezek 2014 legjobb képei a Time magazin szerint

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Oscar-szelfitől az ukrajnai repülőgép-szerencsétlenségig: rendkívül megrázó vagy a 2014-es évet meghatározó képek kerültek fel a Time magazin tizes listájára.

Természetesen nem maradhatott le a listáról Ellen DeGeneres még a márciusi Oscar-gálán lőtt "minél több sztárt egy képbe"- szelfije, amely ma már minden idők legtöbbször megosztott fotója a Twitteren, több mint három millió retweettel.

A Time magazin cikke szerint a hatalmas számok azt jelzik, még soha nem volt ekkora, és ennyire aktív közönsége a képeknek, mint manapság. Ráadásul egyetlen kép akár másodpercek alatt bejárhatja a világot. Valószínűleg DeGeneres sem gondolta volna, hogy ilyen jelentőségű tettet hajt végre akciójával, hiszen először "csak" Meryl Streeppel akart egy közös fotót.

Persze nem csak ilyen könnyed témák szolgáltatták az év legemlékzetesebb képeit. A fergusoni zavargásokról, vagy az ukrajnai repülőgép-szerencsétlenségről készült képek mind sokkolták a közvéleményt, de köztük is voltak kiemelkedő alkotások, mind például Whitney Curtis augusztusban készített fotója:

A tizes lista helyezettjeit csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk, hiszen a helyezettek között több fotó is az ukrajnai tüntetések, az ebola-járvány vagy épp a Gázai övezetben zajló összetűzések egy-egy tragikus pillanatait kapta el.