Már belehallgathatunk az Orbán felkérésére írt ’56-os rockhimnuszba

Már belehallgathatunk az Orbán felkérésére írt ’56-os rockhimnuszba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az 1956-os emlékév hivatalos dalát a nemrég magyar állampolgárságot kapott világhírű dalszerző, Desmond Child jegyzi.

A miniszterelnök áprilisban Washingtonban találkozott Desmond Childdal (aki többek közt az Aerosmith-nek, a Bon Jovinak, Ricky Martinnak, a Kissnek vagy Selena Gomeznek is írt korábban dalokat), akkor kérte fel, hogy írja meg az 1956-os emlékév hivatalos dalát.

A dal premierje kedd reggel volt a Petőfi Rádióban, de ebben a werkfilmben is belehallgathatunk:

 

Az „Egy szabad országért” című dal másik szerzője Andreas Carlsson, a magyar szöveget Orbán Tamás – többek közt a United, a Hooligans vagy a No Thanx szövegírója – írta.

A dalban Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Sasvári Sándor, Nagy Feró, Molnár Ferenc Caramel, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Lakatos Mónika és a Hooligans is énekel, továbbá egy kórus is színesíti a hangzást. Október 23-án a teljes gárda fogja előadni a Kossuth téren, Desmond Child vezetésével.

 

Magyar állampolgár lett Robbie Williams és Ricky Martin dalszerzője

A washingtoni magyar nagykövetségen vasárnap ünnepélyesen letette a magyar állampolgársági esküt Desmond Child. Újdonsült honfitársunk az egyik legismertebb popdalszerző, az ő nevéhez fűződik többek között Bon Jovi, Robbie Williams, Shakira, és Katy Perry több slágere, de ő írta a Livin' La Vida Locát is. Mutatunk néhány - most már - magyar slágert.

Hozzászólások