Visszavonul a színészettől Robert Redford

Visszavonul a színészettől Robert Redford

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Még egy filmet leforgat, és aztán búcsút int a kamera egyik oldalának a 80 éves mozicsillag.

A Walker Art Center részére készített interjúban ejtette el Robert Redford, hogy közel hatvanéves színészi karrierjének a következő filmje után véget vet. Úgy fogalmazott: "Türelmetlen ember vagyok, úgyhogy nehéz nekem folyton várakozni, és újra meg újra felvenni egy-egy jelenetet".

A hosszú évek óta rendezőként és producerként is remeklő függetlenfilmes ikon nemrég forgatta le az Our Souls at Night című filmet, amelyben Jane Fondával két, egymás szomszédságában élő özvegyet alakítanak, de elmondása szerint a következő filmje lesz az utolsó.

A The Old Man and the Gun című projekt rendezője a legutóbbi filmjéért (Elliott, a sárkány) is felelős David Lowery, a filmben egy olyan bankrablót alakít majd Redford, aki életében több mint egy tucatszor került börtönbe, majd szabadult, és jelenleg egy idősek otthonában lakik, de még egy utolsó melóval felpezsdítené unalmassá vált életét.

Redford karrierjével ebben a cikkben foglalkoztunk kimerítően:

80 éves lett az anti-hollywoodi ikon, Robert Redford

Sokan még mindig színészként tekintenek rá, pedig a hetvenes évek óta kevés sikerfilmben játszott - rendezőként azonban Oscar-díjat kapott, fesztiválalapítóként pedig gyakorlatilag neki köszönhetjük Tarantinót, Soderbergh-et, Robert Rodriguezt vagy Paul Thomas Andersont.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Hozzászólások