Új nevet kap és új helyszínre költözik a Glastonbury fesztivál

Új nevet kap és új helyszínre költözik a Glastonbury fesztivál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nagy rizikót vállal a világ legnevesebb fesztiválja, az alapító, Michael Eavis szerint.

Eavis a Glastonbury FM rádiónak nyilatkozott arról, hogy két év múlva a fesztivál 100 mérfölddel odébb költözik, valahova a Midlandsre, és új nevet kap. The Glastonbury Festival team presents The Variety Bazaar, ez lesz a nagy presztízsű rendezvény új neve („Ez egy jó név, nem?”, jegyezte meg az interjúban Eavis).

Ami pedig a költözést illeti, a fesztivál olyan helyre teszi át székhelyét, mely csak egy földtulajdonosé, szemben a mostani huszonkettővel, „Elég nehéz feladat ezt így összetartani”, mondta a fesztiválalapító. Azt is hozzátette, hogy nem örökre tervezi a fesztivál elköltöztetését, de most szükséges volt megtenni ezt a lépést, többek közt a fesztiválterület megóvása miatt is.

Hogy a névváltoztatás jár-e tematikai változásokkal, és, ha igen, milyenekkel, illetve, hogy hol található pontosan az új helyszín, arról Eavis nem mondott közelebbit.

„Óriási rizikó” elköltöztetni a sikeres fesztivált, melyre évről-évre percek alatt fogynak el a jegyek úgy, hogy a szervezők még nem is teszik közzé a fellépők névsorát, azaz Glasto elképesztő erkölcsi tőkével rendelkezik – ez talán elegendő lehet egy ilyen óriási lépéshez. „Egész életemben komoly rizikókat vállaltam”, nyilatkozta Michael Eavis, „és az elmúlt 47 évben még egyszer sem buktam bele. Ez most talán túl nagy kockázat, nem tudom”, mondta a veterán zeneipari szakember.

Az idei Glasto - melynek eddigi egyetlen konfirmált nagy fellépője a Radiohead - a megszokott helyen megy még le, míg jövőre a fesztivál szünetet tart, utána jön a költözés.

Hozzászólások