Találtunk egy menekülő útvonalat, amely decemberben is az örök nyárba vezet

Találtunk egy menekülő útvonalat, amely decemberben is az örök nyárba vezet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavalyi bemutatkozó albumának köszönhetően rendre a legjobb friss hazai produkciók között emlegették a Belaut. A kéttagú, élőben énekesnővel fellépő csapat az elmúlt hónapokban végigturnézta Európát, év végén pedig egy már a nyarat idéző klippel megtámogatott új dallal harangozza be 2018-as második lemezét. A Redefine klipje először itt látható.

A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián duója) az Island of Promise című dallal  tűnt fel a magyar zenei életben, a Hegyi Dórával közösen felvett dal rövid idő alatt szép nézettséget produkált. Ezt követte a zenekar pályájának újabb fontos állomása, a The Odyssey című nagylemez, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában.

"A Belau zenei közegével a nyugodt, napsütötte tudatállapotot szeretnénk megmutatni, erről szólnak a zenekar körüli tengerhez kötődő metaforák is. A dara amúgy a mi zenén kívüli életünket jellemzi, ez egyfajta menekülés – de nem azt jelenti, hogy csak happy-sunshine dalaink lennének" – jellemezte a lemez megjelenésekor a Belau dalainak hangulatát Kedves Péter.

©

A Belau azóta a Fonogram-díj mellett több sikernek is örülhetett: több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, a BBC Radio 1 is leadta egyik dalukat, és ami talán a legfontosabb, 14  országban koncerteztek (mi Bécsben csíptük el őket). Legközelebb Európa legjelentősebb zeneipari eseményén, a hollandiai Eurosonicon képviselik majd hazánkat.

Ilyen még nem volt: négy magyar zenekar is meghívást kapott Európa nagy seregszemléjére

Az európai zeneipar szereplői minden évben januárban gyűlnek össze Groningenben, hogy kis túlzással egy konferencia és fesztivál hátterében letárgyalják a következő egy év turnéit, megjelenéseit, lemezkiadásait.

A zenekar új, 2018 őszén érkező új lemezét beharangozó Redefine című dalában Szécsi Böbe, a zenekar koncetjeinek állandó énekesnője a közreműködő, a hozzátartozó videóklipet pedig Szabó Péter rendezte.