George Lucas is véleményt nyilvánított az új Star Warsról

George Lucas is véleményt nyilvánított az új Star Warsról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Star Wars-világ megálmodója is megnézte természetesen az új epizódot, úgy tűnik, bejött neki.

„A legfőbb okom arra, hogy elkészítsem, az volt, hogy a fiataloknak egy őszinte, teljes értékű fantáziavilágot nyújtsak, olyat, amilyen az én generációmnak megadatott. Ott volt nekünk a western, a kalózos filmek, mindenféle jó dolog. Most itt van nekik a Six Million Dollar Man és a Kojak. Hová tűnt a romantika, a kaland és a szórakozás, ami régen nagyjából minden filmben megvolt?” – nyilatkozta 1977-ben a rendező az első Star Wars megjelenésekor. A film elkészítésének kalandos történetéről – amelynek egy autóbaleset, a katonaság és különböző jogdíjviták és sok minden majdnem keresztbe tett – itt írtunk korábban.

Az utolsó Jedikhez már a mese megálmodójának nem sok köze van, hiszen 2012-ben a Disney felvásárolta a Star Wars-univerzum filmes jogaival rendelkező Lucasfilmet több mint négymilliárd dollárért. Így azóta – bár lettek volna ötletei Lucasnak a folytatásokra – már a Disney kezében volt ezek kitalálása és megvalósítása.

Ettől függetlenül, vagy éppen ezért mindig nagyon fontos a filmrajongóknak, hogy mi a véleménye Lucasnak a saga éppen aktuális változatáról.

Úgy tűnik, a most mozikba kerülő rész kifejezetten tetszett neki.  A Hollywood Reporter úgy tudja, hogy rögtön a premier után beszélt Rian Johnson rendezővel, és azt mondta neki: „a film gyönyörű lett”.

Mi is megnéztük, és nem tudjuk cáfolni Lucast. Bővebben itt írtunk a filmről.

Hozzászólások