Percek óta megbabonázva nézem ezeket a festményszerű pixelképeket

Percek óta megbabonázva nézem ezeket a festményszerű pixelképeket

Utolsó frissítés:

Bicsérdi Ádám Szerző:

Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Mindannyian ismerjük a pixelesített videókat, filmrészleteket, játékokat, de azok általában nem többek technikai bravúrnál. Gustavo Viselner azonban valami mást csinál: úgy merevít ki ikonikus pillanatokat sorozatokból, filmekből, hogy azok túlmutatnak az egyszerű rajongáson.

Gustavo Viselner legismertebb munkájával alighanem mindenki találkozott az amerikai elnökválasztás időszakában. A Changes címet kapó munkája, a villanyt leoltó Obamával az egyszerű üzeneten túl persze Viselner érzékenységéről is árulkodik. Nem véletlenül ez a munkája, és nem a mexikói figurát üldöző Trump lett népszerűbb az online térben.

Viselner azonban az aktuálpolitika mellett főleg popkult témákban alkot, kimerevített pillanatokat pixelesít kedvenc sorozataiból, filmjeiből a Star Warstól a Stranger Thingsen át egészen A szolgálólány meséjéig.

A szolgálólány meséje
©

"Számomra a pixelművészet nem csak egy grafikai eszköz játékokhoz, hanem egy forma, ami önállóan, videójáték nélkül is megállja a helyét" – nyilatkozta a desingboomnak a Buenos Airesben született, jelenleg Tel-Avivban élő művész. Nem véletlenül emlegeti példaképei között Edward Hoppert sem: szinte azonnal az amerikai realista festő képei ugrottak be a grafikus munkáiról.

Forrest Gump
©
©
Narcos
©
Trónok harca
©

Itt pedig egy werkvideón lehet végigkövetni az alkotófolyamatot:

Gustavo Viselner munkáit a Behance-en, a Facebookon, az Instagramon, vagy a Tumblr-ön is lehet követni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások