Így is lehet beszélni az EP-választásról: lírai kisfilmben buzdít a parlament

Így is lehet beszélni az EP-választásról: lírai kisfilmben buzdít a parlament

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Történelmi csúcson az EU támogatottsága - derül ki az új Eurobarometer felmérésből.

Ismerős motívummal hívja fel a figyelmet az európai parlamenti választáson való részvételre most bemutatott rövidfilmjében az Európai Parlament: a gyermekvállalás, a gyermek születése jelenik meg a lírai videóban, amely az összetartás és az együttműködés fontosságáról beszél.

A Frédéric Planchon rendezte rövidfilm a közelgő európai választásokon való részvételre buzdít, miközben a néző figyelmét a választás következményei által leginkább érintettekre: a következő generációra irányítja. A film narrátora egy 11 éves dán lány, aki a nézők felelősségérzetére apellál: „Mindannyian hatással vagyunk a világra, de együtt valódi változást érhetünk el. Döntsd el, milyen Európában nőjek fel!"

Az európai tagállamokban május 23. és 26. között tartott választásokon dől el, hogy milyen irányba és milyen módon halad tovább az Európai Unió.

Egy, az Európai Parlament által áprilisban megrendelt telefonos felmérés szerint az európaiak 80 százaléka szerint fontosabb, ami összeköti, mint ami szétválasztja az európaiakat. A most zajló Brexit-folyamat jól illusztrálja a kilépés keltette bizonytalanságot és az unió jelentette védelemről való lemondás kockázatát.

A szintén csütörtökön bemutatott legfrissebb Eurobarométer-adatok rávilágítanak, hogy az európaiak több mint kétharmada szerint az uniós tagság előnyökkel jár az országa számára - a 68 százalékos arány legmagasabb érték 1983 óta. 61 százalékuk állítja, hogy az EU egy jó dolog – írja közleményében az Európai Parlament.

Az Eurobarométer felmérése ugyanakkor azt is megmutatta, hogy az európaiakat leginkább a gazdaság, a munkanélküliség, a migráció, az éghajlatváltozás és a terrorizmus elleni küzdelem érdekli, amelyek mind a tagállamok közötti szorosabb kapcsolatot, együttműködést és közös fellépést igényelnek.

A film 2019. április 25-től látható a tagállamokban. A televíziók, mozik és rádiók számára külön testreszabott változatban lesz elérhető.

Hozzászólások