Elszállt egy hajó a szélben – újabb KEX-feldolgozással jelentkezett a Qualitons (dalpremier)

Elszállt egy hajó a szélben – újabb KEX-feldolgozással jelentkezett a Qualitons (dalpremier)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Cz.F.
Tetszett a cikk?

Öt Kex-dalt formált saját hangzására a The Qualitons, az egyiket a hvg.hu-n hallgathatják meg először.

A Qualitons nyáron a világ egyik legmenőbb alternatív rádióadója, a seattle-i KEXP stúdiókoncert-sorozatában lépett fel, a csatorna 1972-es alapítása óta első magyar zenekarként.

2008-as indulásuk után a 60-as évek funk-beat zenéjével lettek ismertek, de Kovács Katival is sokáig dolgoztak együtt. Annak idején az ő koncertjükre ment le a szállodából a Duna-partra a Red Hot Chili Peppers, idén pedig Fonogram-díjat kaptak Echoes Calling című albumukért.

Interjúnkat ide kattintva tekinthetik meg:

Magyarországon kifogások, Amerikában ziccer - The Qualitons-interjú

Nagyot dobott az Egyesült Államokban a The Qualitons, a zenei piac korlátait illetően viszont van bennük némi egészséges cinizmus, különösen, hogy több magyar fesztiválra arra hivatkozva nem hívják őket, hogy nincs közönségük. Elismerik, hogy a zenéjük nehéz, de szerintük ha az ember azon gondolkozik, hogy könnyen eladható dolgot csináljon, abba is simán bele lehet bukni.

A KEXP-s sorozatban a Qualitons a Zöld-sárga című KEX-szerzeményt is játszotta, nemrég pedig úgy döntöttek, hogy egy teljes lemezt szentelnek a legendás zenekarnak.

Az összesen öt dalt tartalmazó KEXEK című anyagon tehát szerepel a Zöld-sárga, a Család, a Csillagok, ne ragyogjatok, a Piros madár és az Elszállt egy hajó a szélben című dal is, amelyet először a hvg.hu-n hallgathatnak meg.

 

Hozzászólások