szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tiszteli és csodálja a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak a bátorságát.

Egyre nagyobb nemzetközi visszhangja van a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakítása elleni tiltakozásnak és az SZFE-hallgatók egyetemfoglalásának. Több külföldi híresség, a kulturális élet neves alakja írta alá azt a nyílt levelet, amelyben kérik a magyar kormányt, hogy állítsa vissza az SZFE intellektuális és vezetői autonómiáját. Köztük van Cate Blanchett, Eddie Redmayne, Helen Mirren, Michael Chabon és Pawel Pawlikowski is.

Most John Lithgow csatlakozott a támogatókhoz néhány mondat és egy fotó kíséretében, amelyen a ma már az SZFE-tiltakozással azonosított gesztust gyakorol: a tenyerét mutatja, amelyen jól kivehető az SZFE felirat.

Kedves barátok,

a művészek mindenhol tudnak a küzdelmetekről, és támogatnak benneteket. Nagy tisztelettel és csodálattal állok a bátorságotok előtt

– írta a fotóhoz.

John Arthur Lithgow amerikai színész, zenész, író, költő és énekes üzenete: Dear friends, artists everywhere know about...

Posted by Színház- és Filmművészeti Egyetem on Monday, 7 September 2020

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reagált a Szegedi Tudományegyetem a bölcsészoktatók nyilatkozatára

Reagált a Szegedi Tudományegyetem a bölcsészoktatók nyilatkozatára

Családi ház kertjébe zuhant egy szerb vadászgép

Családi ház kertjébe zuhant egy szerb vadászgép

Őrültség volt Budapesten Szuperkupa-döntőt szervezni?

Őrültség volt Budapesten Szuperkupa-döntőt szervezni?