Meghívták Hód Adrienn társulatát a Velencei Biennáléra

Meghívták Hód Adrienn társulatát a Velencei Biennáléra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Hód Adrienn vezette Hodworks kortárstánc-társulat meghívást kapott a 2021-es Velencei Biennálé Színházi Fesztiváljára.

Az 1934-ben alapított Biennale Teatro a nemzetközi színházi világ egyik legrangosabb rendezvénye, amelyet idén július 2. és 11. között rendeznek meg.

A Fesztivál művészeti vezetői idén Stefano Ricci és Gianni Forte, akik a Hodworks 2018-ban bemutatott, komoly szakmai sikert arató előadását, a Sundayt válogatták be a programba, olyan nemzetközi hírű színházi alkotók produkciói közé, mint Thomas Ostermeier, Krzysztof Warlikowksi és Mundruczó Kornél, akinek korábbi, Nehéz istennek lenni című előadását hívták meg.

“Nagyon komoly megtiszteltetés, hogy társulatunkat ilyen szakmai elismerés éri. Különösen jól esik ez egy karanténban töltött év után, amelynek során szinte alig tudott a Hodworks színpadon megmutatkozni. Abban bízunk, hogy a júliusi fesztivál egy élhetőbb jövő kezdetét jelenti majd, amelyben az előadóművészek, és a nézők számára is, a válsághelyzet leküzdése után egyre több lehetőség tárul fel újra” – nyilatkozta Hód Adrienn, a Hodworks alapítója.

A fesztivál során a Biennale College Teatro nevű kurzussorozatot is megrendezik, ebben Hód Adrienn vezető koreográfus, Molnár Csaba táncos-koreográfus és Szabó-Székely Ármin dramaturg képviselik majd  a magyar társulatot egy hétnapos mesterkurzussal.

A Sunday című előadás tabukkal szembemenő, vaskos, mégis érzékeny humorú játék. A darab a kortárstánc elméleti alapkérdéseiből indul ki, de mindenre a gyakorlatban reagál, velőtrázó fizikalitás formájában. A tánc és a színház alkotóelemeit az öt előadó elementáris testélménnyé formálja, amely hatása alól a néző sem vonhatja ki magát. Az előadást a Trafó Kortárs Művészetek Házával közös produkcióként mutatták be 2018 februárjában.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások