szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilencvennégy televíziós műsor verseng az idei Kamera Hungária fesztiválon, amely március 18-án kezdődik meg Pécsett - jelentették be a szervezők kedden Budapesten.

Az ötödik alkalommal sorra kerülő eseményre rekord számú nevezés érkezett - mondta Csermely Ákos, a Kamera Hungária elnöke. Tájékoztatása szerint összesen 424 művel pályáztak alkotók és szerkesztőségek. A zsűri döntése alapján 94 mű jutott be a háromnapos versenyre.

A tizenhárom kategóriába sorolt alkotások a fővárosból, helyi televíziós alkotóműhelyekből, valamint határon túli szerkesztőségekből érkeztek - mondta csermely Ákos. A fesztivált a kezdetek óta támogatja az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), a médiahatóság az idén 35 millió forinttal segíti a rendezvényt - közölte Kovács György, az ORTT elnöke. Koltai Lajos filmrendező, a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy a válogatásnál a minőséget helyezték előtérbe, és a díjak odaítélésénél is ez lesz az elsődleges szempont. A legjobb egyéni teljesítményekért a zsűri három alkotói díjat is kioszt. "Zsűrizhetnek" a nézők is: a sajtóban közzétett szavazólapokon és az országban terjesztett levelezőlapokon szavazhatnak a számukra legkedvesebb televíziós műsorra, tévés személyiségre; a legtöbb voksot elnyerők Aranyszarvas díjban részesülnek. Ugyancsak szavazni lehet a legkedveltebb reggeli műsorra és a reggeli műsorokban közreműködő műsorvezetőkre, akik az újonnan alapított Aranyvekker díjat vehetik majd át. 

Diákzsűri is alakul Pécsett, ők a dokumentum- és szórakoztatóműsor kategóriában nevezik meg az általuk legjobbnak tartott produkciókat. A diákzsűri tagjai pécsi kommunikáció és média szakos egyetemisták lesznek; hagyományteremtő szándékkal Tévéfotel díjat adnak át a nyerteseknek. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium "Információszabadság" különdíjat ajánlott fel a tényfeltáró és oknyomozó kategóriában legkiemelkedőbb mű alkotói számára. A díjakat március 21-én, gálaesten adják át a budapesti Művészetek Palotájában.

hvg.hu Média

Melyik főzőshow nyer a csatornák versenyében?

Az év ötödik hetének nézettségi mutatói nem hoztak számottevő változásokat az előző időszakhoz képest. De mi van azokkal a – legtöbbször szót sem kapó - műsorokkal, amelyek sem szakítani, sem bukni nem szoktak? Áttekintés.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Kult

Jön az irodalmi valóságshow

A csapból is irodalom folyik majd - ígérte még kulturális miniszterként Hiller István. Az idei év egyik legjelentősebb kulturális eseménye lesz az olvasást népszerűsítő Nagy Könyv Program – jelentette be a három szervező, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Magyar Televízió. A műsorsorozatra, több mint egymilliárd forintot költenek.

hvg.hu Média

Sötét zsaruk tartóztatták fel Győzikét

Az elmúlt héten tovább éleződött a két kereskedelmi csatorna közti nézettségi verseny, miután az RTL Klub által bedobott, Győzike főszereplésével készülő reality első adása a 18 és 49 év közötti közönség körében a második legkedveltebb műsor volt; csak a Sötét zsaruk tudták feltartóztatni az RTL sztárját.

hvg.hu Itthon

A Szellemvasút bukásával is vezet az RTL Klub

Bár Váncsa István műsora tartalmilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s a Desszert sem vonzott kiemelkedően nagyszámú közönséget, az RTL Klub az év hetedik hetének nézettségi eredményei alapján ismét magabiztosan vezet vetélytársai előtt.

MTI Média

Ötvenmillió forint az Aranycsirkéért

A legjobb magyar közönségfilmek és főszereplőik elismerésére Aranycsirke-díjat alapított az RTL Klub. Az első két szobrocskát a március 31-i gálaesten osztják ki.

Világító felhőkkel együtt fotózták le a szabad szemmel is látható üstököst

Világító felhőkkel együtt fotózták le a szabad szemmel is látható üstököst

Hasítanak a fapadosok a válságban

Hasítanak a fapadosok a válságban

Összeomlott a Spotify az elhunyt amerikai rapper lemezének megjelenése után

Összeomlott a Spotify az elhunyt amerikai rapper lemezének megjelenése után