szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre többen nézik a Naplót, a Megasztár azonban újra alulmaradt az ellene indított programokkal szemben. A vasárnapi hírműsoroknak igazán jót tett, hogy éppen aznap került be a köztudatba egy újabb, állítólagos ügynököket tartalmazó névsor.

Érdekes televíziós párharcokat hozott az év nyolcadik hete; az AGB Hungary nézettségi mutatói alapján az emberek többet nézik az RTL Klubot, a legnépszerűbb műsorokat mégis a TV2 adja.

Úgy fest, Gáspár Győző kezdi belopni magát az emberek szívébe, a nemes egyszerűséggel Győzike címet viselő realityt ugyanis az elmúlt hétfőn 170 ezerrel többen nézték (1,83 millió néző), mint az azt megelőző héten, ezzel pedig 600 ezret vert rá az azonos időben sugárzott Banánhéj, avagy túlélni Bagi-Nacsát című paródiashow-ra. A volt és a jelenlegi kormányfő szereplésével készült, ismétlésként sugárzott A szólás szabadsága 763 ezer nézőt vonzott hétfő este. Kedden és szerdán az RTL Klub masszív műsorrendje jobban érvényesült, mint a vetélytársaké, előbb a Legyen Ön is milliomos, majd a Fókusz bizonyult a legnépszerűbb programnak (mindkettő 2,1 millió nézővel), a Jakupcsek Gabriella vezette Multimilliomos ezalatt 1,35-1,37 millió embert érdekelt. Az MTV kedd esti főműsoridőben sugárzott kívánságműsorát valamivel több mint egymillióan látták, az azt követő T-akta című riportműsot viszont mindössze 552 ezer embert érdekelt.

Csütörtökre maradt Fábry Sándor és Bochkor Gábor mérkőzése, az RTL és a TV2 két, azonos időben sugárzott műsoraira – az Esti Showder és a Csaó Darwin! – azonban aránylag kevesen maradtak fenn: előbbit 1,58 millióan, utóbbit 1,21 millió tekintették meg, igaz, Fábry nézőinek több mint fele a 18-49 év közötti, kereskedelmi szempontból fontos célcsoportból került ki. Szombaton a ringben és a kifutón szereplő sztárok egymással is megmérkőztek, s az adatok alapján Erdei Zsolt címvédő bokszmérkőzését 270 ezerrel többen (1,56 millióan) figyelték feszülten, mint a Megasztárt, illetve annak eredményhirdetését. A szombati napokon azonban továbbra is a TV2-nek áll a zászló, a teljes népesség körében három legnépszerűbb műsort (Activity, Magellán, Tények) ugyanis ők sugározták. Vasárnap a „Szakértő’90” fedőnevű ismeretlen által a netre vitt névsor borzolta a kedélyeket, ez azonban jót tett a kereskedelmi csatornák hírműsorainak: a legnépszerűbb Napló (2,33 millió ember) mögött a Tények (TV2 - 2,23 millió néző) és a Híradó (RTL Klub – 1,83 millió néző) végzett. Az esti sáv kedvelt műsorai közé tartozott – ismét – az Irigy Hónaljmirigy Show is. Az agrártárgyalásokkal és a cigányirtó játékkal is foglalkozó A szólás szabadsága 1,03 millió nézőt hozott az MTV-nek, a fiatal korosztályból azonban csak 284 ezer került ki.

Ami a csatornák átlagos nézettségét illeti, az év nyolcadik hetében az RTL Klub egy-egy műsorpercére mind a teljes lakosság, mind a 18-49-es korosztály körében nagyobb nézőszám jutott, mint a vetélytársak programjaira.

hvg.hu Média

Jimmy nyerte a bokszrangadót

Az összlakosság körében a tíz legnépszerűbb, a 18-49-es korosztály esetében a tizenkilenc legnézettebb műsort az RTL Klub adta az elmúlt héten. A TV2 ökölvívó gálája és híradója azonban legyőzte a konkurencia hasonló műsorait. A közszolgálati televízió arzenálja Jimmyből és Lajcsiból állt.

hvg.hu Média

Hajós András megkapja élete harmadik műsorát

Kepes András mellett Hajós András is feltűnik RTL Klubon. Az Emile Rulez! zenekar énekese a Benne leszek a tévében című "tehetségkutató - ki mit tud" formájában állandó műsort kapott.

hvg.hu Média

Ludas Matyi méltó visszatérése

Szenteste a szokásosnál kevesebben ültek a tévé előtt, szombati visszatérésükkel szakítottak a Megasztárok és Ludas Matyi, vasárnap estére pedig már a megszokott nézősereg tapadt a képernyőkre.

hvg.hu Média

Melyik főzőshow nyer a csatornák versenyében?

Az év ötödik hetének nézettségi mutatói nem hoztak számottevő változásokat az előző időszakhoz képest. De mi van azokkal a – legtöbbször szót sem kapó - műsorokkal, amelyek sem szakítani, sem bukni nem szoktak? Áttekintés.

hvg.hu Média

2004 ötven legnépszerűbb tévéműsora

A hétről hétre nagyarányú nézettséget produkáló televíziós vetélkedők és sorozatok mellett az elmúlt évben időnként kiugróan nagyszámú nézősereg volt kíváncsi a sportműsorokra és vígjátékokra. Az AGB Hungary alant közölt, szöveges formában feldolgozott statisztikája a 18-49-es korosztályra vonatkozik.

hvg.hu Média

Újra szakítottak Berényiék

Az RTL Klub napi tévésorozata, a Barátok közt Vágó Istvánnal együtt az elmúlt héten is uralta a televíziós hétköznapokat, hétvégén azonban már a TV2 és az MTV is szóhoz jutott.

hvg.hu Média

Sötét zsaruk tartóztatták fel Győzikét

Az elmúlt héten tovább éleződött a két kereskedelmi csatorna közti nézettségi verseny, miután az RTL Klub által bedobott, Győzike főszereplésével készülő reality első adása a 18 és 49 év közötti közönség körében a második legkedveltebb műsor volt; csak a Sötét zsaruk tudták feltartóztatni az RTL sztárját.

hvg.hu Média

Jobban futott a Névshowr, mint a Jóban-rosszban

A TV2 frissen indult szappanoperája vasárnap jól kezdett, de az MTV varietéműsorát így is többen látták, tegnap pedig a Fókusz múlta felül a sorozatot. Az AGB Hungary nézettségi mutatói alapján az előző hét legnézettebb műsorai a Barátok közt és a Napló volt.

hvg.hu Média

Kétmillióan látták a raboskodó Zalatnayt

Az énekesnő bejelentkezése a börtönből az 50. hét második legnézettebb műsorának bizonyult, a vasárnapi Tények szintén dobogós lett, Doktor Szöszi pedig a fiatalok körében aratott.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Kult

Jön az irodalmi valóságshow

A csapból is irodalom folyik majd - ígérte még kulturális miniszterként Hiller István. Az idei év egyik legjelentősebb kulturális eseménye lesz az olvasást népszerűsítő Nagy Könyv Program – jelentette be a három szervező, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Magyar Televízió. A műsorsorozatra, több mint egymilliárd forintot költenek.

hvg.hu Itthon

A Szellemvasút bukásával is vezet az RTL Klub

Bár Váncsa István műsora tartalmilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s a Desszert sem vonzott kiemelkedően nagyszámú közönséget, az RTL Klub az év hetedik hetének nézettségi eredményei alapján ismét magabiztosan vezet vetélytársai előtt.

hvg.hu Média

Leszerepelt Váncsa műsora

Első adását követően megbukott Váncsa István új közéleti kabaréja, a Szellemvasút - adta hírül a Blikk.

Bekérették a kijevi magyar nagykövetet Szijjártó Facebook-bejegyzése miatt

Bekérették a kijevi magyar nagykövetet Szijjártó Facebook-bejegyzése miatt

Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb

Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?