szerző:
hvg.hu

A Magyarországon február közepe óta működő, romániai székhelyű DigitTV a TV2 hozzájárulása nélkül kínálja és sugározza programcsomagjában annak műsorát - áll az országos sugárzású csatorna közleményében.

A szomszédos jogok megsértése miatt pert indít a TV2 a DigiTV ellen jelentős kártérítést igényelve - írja közleményében a TV2. A Magyarországon február közepe óta működő, romániai székhelyű műholdas szolgáltató – törvényi kötelezettségei ellenére – a televíziós csatorna hozzájárulása nélkül kínálja és sugározza programcsomagjában annak műsorát - áll a levélben, amely szerint a szolgáltatásait február óta feltűnően alacsony áron kínáló DigiTV a TV2 többszöri felszólítása ellenére sem szüntette be törvénysértő magatartását.

A közlemény úgy fogalmaz: a romániai RDS-RCS konzorcium – amelyhez egyben a magyar EMKTV is tartozik – tulajdonában lévő műholdas szolgáltatóra vonatkozóan február 22-én az ORTT rövid állásfoglalást adott ki: „az EMKTV Kft. által elindítani tervezett DigiTV szolgáltatás vélelmezhetően magyarországi műholdas műsorelosztásnak minősül, és mint ilyen, az Rttv. 115-116.§’ szerint bejelentés-köteles. A Testület ennek megfelelően az EMKTV Kft-t a tervezett szolgáltatással kapcsolatos bejelentés megtételére szólítja fel”.

A TV2 úgy látja, hogy a fenti állásfoglalást is megkerülve, a DigiTV többszörösen is törvényt sértett, amikor a csatorna hozzájárulása nélkül kezdte meg annak műsorának sugárzását, illetve a TV2 nevének feltüntetését a műsorkiosztásról tájékoztató anyagokon, többek között a honlapon. Az ORTT-hez történő bejelentésnek ugyanis alapfeltétele, hogy a szerzői és szomszédos jogokkal kapcsolatos hozzájárulások, igazolások a műholdas szolgáltató birtokában legyenek, mégpedig a műsorelosztás megkezdése előtt legkevesebb 30 nappal - írja a TV2.

A közlemény Kereszty Gábort, a TV2 vezérigazgatóját idézi, aki elmondta: „az egyes ügyekben és hosszú távon is keményen fel fogunk lépni a jövőben a tartalomlopás ellen. Ennek az ügynek a tisztázása hosszú távon saját és nézőink közös érdeke”.

hvg.hu Gazdaság

Rajzfilmcsatornával bővült a TV2 portfoliója

A TV2 értékesíti 2006. január 1-től a Jetix magyarországi gyermekcsatornájának reklámidejét. A két televízió által a napokban aláírt megegyezés alapján az Írisz, a Spektrum TV és a Club csatornák után a Jetix lett az értékesítési csoport legfrissebb tagja.

MTI Gazdaság

Új tulajdonos kezében a TV2

A Permina befektetési cég és a Kohlberg Kravis Roberts (KKR) társaság hétfőn megállapodást kötött arról, hogy felvásárolják a luxembourgi székhelyű SBS Broadcasting SA társaságot, a magyar TV2 tulajdonosát. Európa egyik legnagyobb műsorszóró társaságának értékét 1,7 milliárd euróban ( 2,07 milliárd dollár) állapították meg.

hvg.hu Média

Új műsorokkal és arculattal jelentkezik a TV2

A csatorna ősszel vadonatúj saját gyártású és licence műsorokat indít el. Torres és Csernus rosszcsontokat hajkurásznak, a csatorna sztárjai talkshow-ra ülnek be, s elindul a tengerentúlon már nagy sikert befutott Desperate Housewives is. Újra lesz Megasztár és Bochkor Gábor is új műsorral jelentkezik. Arculati újítással már augusztus 20-án jelentkezett a csatorna.

MTI/hvg.hu Média

A Viasat3 beperli a TV2-t a Helyszínelők miatt

Polgári peres eljárást indít a Viasat3 kereskedelmi csatorna a TV2 ellen, mert az szerintük jogosulatlanul használ egy szóvédjegyet - közölte Varró Balázs PR-menedzser.

hvg.hu Kult

Tv2 kontra internetes tartalmak

A Tv2 Mokka című műsora is szólt arról az építészeti témaparkról, amelyet a hvg.hu cikkben mutatott be. S amelyről a magyar weben először az azsia.net publikált fotókat. A Mokka ezeket is bemutatta, de a képek készítője most sérelmezi: olybá tűnt, mintha a Tv2 sajátjaiként tálalta volna a képeket.

Keményen megbüntetik Budvában a fürdőruhában grasszálókat

Keményen megbüntetik Budvában a fürdőruhában grasszálókat

Az anya bonobó majmok intézik a barátnőt a fiaiknak

Az anya bonobó majmok intézik a barátnőt a fiaiknak

Vasárnap délig lehet mozgóurnát igényelni

Vasárnap délig lehet mozgóurnát igényelni

Hont András: Álmainkban Európa visszainteget

Hont András: Álmainkban Európa visszainteget

A Hadrianus-palota köszöni szépen, jól van egy golfpálya alatt is

A Hadrianus-palota köszöni szépen, jól van egy golfpálya alatt is

Öt bálna halt meg az olasz partoknál, kettő gyomrában találtak műanyagot

Öt bálna halt meg az olasz partoknál, kettő gyomrában találtak műanyagot